21.06.2018

Науково-педагогічний семінар «Підвищення педагогічної компетентності – головна умова професіогенезу сучасного викладача»

24 травня 2018 року кафедрою українознавства (завідувач – Євсєєва Г. П.),  лабораторією педагогічної майстерності (завідувач – Лисенко Г. І.) та лабораторією моніторингу якості освіти та організації й планування навчально-методичної роботи (завідувач – Федіна В. С.) було проведено черговий науково-педагогічний семінар на тему «Підвищення педагогічної компетентності – головна умова професіогенезу сучасного викладача». У заході взяли участь викладачі різних українських вишів з усіх областей, які супроводжували студентів для участі у Всеукраїнській олімпіаді з фінансів, а також викладачі ДВНЗ ПДАБА. Семінар відкрила завідувач кафедри українознавства, професор Євсєєва Галина Петрівна, яка окреслила головні напрями роботи лабораторії педагогічної майстерності, закликавши учасників семінару до активної співпраці.

Доповідь здобувача кафедри педагогіки, управління та адміністрування ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України Лисенко Галини Іванівни була спрямована на розкриття поняття «педагогічний професіогенез», його основні етапи і співвідношення із рівнями педагогічного професіоналізму. Найефективнішим способом професійного розвитку викладача є використання інтенсивних технологій професійного саморозвитку, тому на семінарі було детально розглянуто метод рефлексії та технологію портфоліо. Завідувач кафедри українознавства, професор Євсєєва Галина Петрівна нагадала усім присутнім вимоги державного стандарту щодо оформлення звітів у сфері науки і техніки, а також дала корисні практичні поради щодо правильного написання наукових текстів державною мовою.

Питання використання інформаційних технологій навчання у вищій школі викликало жваву дискусію серед учасників заходу, оскільки вирішальна роль в процесі формування особистості студента  все ж таки належить живому слову і майстерному прикладу професійної діяльності викладача. На завершення, всі учасники заходу отримали сертифікати участі у семінарі і висловили взаємне побажання подальших творчих успіхів у науково-педагогічній діяльності. Недорогая жидкая керамика для авто в детейлинг студии Стекляшка.

Більше фотоматеріалів у розділі “Галерея” кафедри українознавства.

?>
вверх