21.06.2018

Представники ДВНЗ ПДАБА на весняній школі з проектного менеджменту!

 

Працівники та студенти ДВНЗ ПДАБА не втомлюються підвищувати власні компетенції та відкривати нові обрії знань. Так, 26-28 травня 2018 року Марина Єлісєєва – голова ради молодих вчених,  ст. викладач каф. реконструкції та управління в будівництві, Наталія Ротт – старший інспектор відділу аспірантури і докторантури, доцент каф. матеріалознавства та обробки матеріалів, Таїсія Ткач – асистент каф. планування і організації виробництва та Анатолій Шевченко – студент-магістр взяли участь у триденному науково-освітньому заході Ради молодих вчених Дніпропетровської області та Департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради «Весняна школа з проектного менеджменту». Проходив захід в мальовничому куточку Дніпропетровщини на базі санаторію «Курорт Орлівщина». Головною метою проекту було залучення молоді до активної участі в написанні грантових проектів, підвищення їх майстерності в проектному менеджменті, фандрайзингу та грантрайтингу, створення умов для інноваційного середовища.

Конкуренція була вкрай високою, адже на 42 місця у Школі подало заявок біля 100 осіб.

Робота у Школі складалась із трьох етапів:

Етап 1: Освітні тренінги з грантрайтингу, де досвідчені тренери розповідали учасникам таємниці написання конкурентоспроможної  грантової заявки на програми різноманітного рівня

Етап 2: Робота в малих групах над написанням грантових заявок під керівництвом менторів, які безпосередньо подавали ідеї та писали разом із своєю командою аплікаційні заявки на участь у грантах.

Етап 3: Презентація проектів та подача до фондів.

В перший день заходу під пильним оком та чітким модераторством Григорія Мозолевича ми креативно познайомилися один із одним. Далі Марина Литвин презентувала можливі напрямки написання проектних заявок в рамках Школи, а Владислав Яцук провів тренінг “Можливості для молоді в Дніпропетровській області”.

Потім учасники визначилися із темами проектних заявок та розбились на команди для їх написання і майбутньої реалізації у випадку виграшу. Всього сформувалось 6 команд. В якості генераторів ідей, головних менторів вистипули Владислав Яцук до якого в команду потрапили Наталія Ротт та Анатолій Шевченко; Дмитро Хорішко, Григорій Мозолевич та Марина Литвин (Грант Міністерства регіонального розвитку проект-акселератор «Центр транспортних інновацій»); Ірина Бєлкіна до якої в команду пішла Таїсія Ткач (Програма малих грантів громадської дипломатії уряду США – «Освіта і культура»); Інна Гордєєва (обласний конкурс «Молоді вчені – Дніпропетровщині» на тему «Енергоменеджмент і енергоаудит закладів освіти»); Ольга Котко (Грант Міністерства регіонального розвитку за напрямком «Розвиток людського потенціалу»); Марина Єлісєєва та Ганна Коцюрубенко (Гранти національної співпраці за Програмою Culture Bridges).

На другий день ми дізналися від неодноразової переможиці різноманітних конкурсів Інни Гордєєвої “Що потрібно робити щоб виграти грант?” Заступник директора по інноваціям Агентства розвитку Дніпра Дмитро Хорішко навчив аудиторію системному мисленню як інструменту грантрайтингу, а гостя з Одеси Ганна Коцюрубенко відкрила завісу у питанні формування власного бренду як складової маркетингової стратегії науковця-інноватора. І наостанок ще одна гостя – директор генерального директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік на свіжому цілющому повітрі надихаючої природи Орлівщини провела тренінг “Комунікації в проектній діяльності”.

Під кінець дня набравшись нових знань учасники під керівництвом менторів розробляли концепцію власного проекту.

В останній день Школи учасники пройшли тренінги від начальника відділу по роботі з клієнтами за інвестиційним напрямком та міжнародно-технічною допомогою державного підприємства «Інвестиційно-інноваційний центр» при ДОДА Ольги Котко та начальника відділу міжнародних проектів Національного університету «Дніпровська політехніка» Ірини Бєлкіної ознайомившись із особливостями заповнення грантових заявок для європейських фондів. Не гаючи часу учасники під керівництвом менторів почали закріплювати набуті знання на практиці та писати європейські та національні гранти, створюючи для них яскраві цікаві презентаційні матеріали. Всі файно справилися із поставленим завданням та в кінці дня представили власні проекти на розсуд публіки!!! Играть в самые популярные казино 2019 года на реальные деньги.

Всього було підготовлено 6 цікавих різноманітних проектів від наукового до соціального спрямування.

Окрім отриманих знань на нас чекала ще одна приємність, отримання Сертифікату за успішне закінчення “Весняної Школи з проектного менеджменту” за підписом директору департаменту Інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Юлії Павлюк та голови Ради молодих вчених Дніпропетровської області Олександра Іжболдіна із 30 годинами підвищення кваліфікації  😉

Ми вдячні організаторам Школи за чудове проведення заходу, керівництву Академії за надання організаційної підтримки у реалізації Школи, нашим чудовим професійним тренерам за корисні знання та поради у написанні конкурентоспроможної грантової заявки, кожному учаснику за створення невимушеної дружньої атмосфери, в якій хотілося творити, за потужну синергію та фонтануючі ідеї!

Сподіваємось до скорої зустрічі у нових цікавих проектах із новими друзями!!!!!!!!!

 

Єлісєєва М.О. голова ради молодих вчених ДВНЗ ПДАБА,

член організаційного комітету проекту

 

?>
вверх