14.07.2020

Як досягти успіхів в роботі та виростити з себе професіонала?

 

  • Як досягти успіхів в роботі та виростити з себе професіонала?

Я щиро вірю, що рецепт успіху полягає в дотриманні ряду правил. 

По-перше, ставити перед собою чіткі цілі. Коли точно знаєш, чого хочеш і куди рухаєшся – набагато простіше досягти бажаного. В своєму житті і професійній діяльності я вже багато років використовую техніку SMART для постановки цілей і вважаю її найбільш простою та ефективною.

Також хочу відмітити, що успіх завжди досягається постійністю цілі. Наприклад, якщо місяць тому ви вирішили вивчити китайську мову, а стикнувшись з першими труднощами, переключились на плетіння макраме, то це навряд допоможе в досягненні успіху. Щоб стати професіоналом в будь-якому напрямку зазвичай потрібні час та зусилля. 

Друге правило успіху – не створювати собі меж і рамок, дивитись ширше на світ і свої можливості. І обов’язково потрібно вірити в себе. Все в житті можливо, на неможливе просто потрібно трохи більше часу.

І головне – завжди продовжуйте розвиватись, інвестувати в себе і свої навички, ніколи не зупиняйтесь на досягнутому. Я рекомендую читати книги, адже це не лише розширює  кругозір і збільшує словниковий запас, але й допомагає розвивати абстрактне мислення. 

Разом з тим, якщо вам не подобається читати чи слухати аудіокниги, існує величезна кількість інформативних ютуб-каналів, онлайн-журналів і подкастів. Наш цифровий світ дає унікальну можливість прокачати себе. Сьогодні досить легко розвинути практично будь-який скілл навіть не виходями з дому. Головне, визначити свій напрямок в цьому різноманітті.

 

 

  • Як і чим зацікавити потенційного роботодавця: на що звертають увагу при підборі персоналу?

Я раджу наполегливо готуватись до співбесіди та ассессмент-центрів. Я не маю на увазі, що потрібно продумати, які стандартні питання вам поставлять і завчити на них соціально очікувані відповіді.Навпаки, це навіть дещо відштовхує. 

Вивчіть інформацію про вакансію. Приміряйте вакансію на себе. Зрозумійте та виділіть причини, чому вона вам підходить та чому ви підходите для цієї позиції.

Також я рекомендую дізнатись як можна більше про компанію, в якій ви вирішили почати чи продовжити свою кар’єру. Коли кандидат на співбесіді показує хоч мінімальне розуміння того, куди і чому прийшов працювати – це завжди справляє приємне враження на роботодавця.

 

  • Робота та навчання: чи можливо бути успішним студентом та ефективним співробітником?

Сто відсотків можливо. На власному прикладі скажу, що працювати будучи студентом не лише можливо, але й дуже корисно. Я закінчила навчання в вузі з відзнакою, почавши кар’єру оператора контактного центру з другого курсу університету.

Перші кілька місяців було важко поєднувати навчання, тренування в спортивному клубі та позмінну роботу. Проте саме так я познайомилась з основами тайм-менеджменту, які я використовую в своєму житті до цього часу. Окрім того, перший робочий досвід – це прекрасна можливість застосовувати той багаж знань, який паралельно отримувала в університеті. Так набагато простіше засвоювати матеріал, який дають викладачі.

Бути чи не бути ефективним співробітником – це персональний вибір кожного. Процитую мою улюблену книгу “Кар’єра менеджера” Лі Якокка: “Якщо ви справді хочете бути офіціанткою, то потрібно працювати так, щоб стати кращою офіціанткою в світі. В іншому випадку краще підшукати собі інше заняття”.

Аношечкіна Оксана Станіславівна

Керівник НОКЦ

Інтерв’ю для Придніпровської академії будівництва та архітектури

 

?>
вверх