10.03.2023

Школа-семінар продовжує свою роботу

10 березня 2023 року школа-семінар «Незламність української освіти в умовах війни» продовжила роботу, на заході були присутні 109 науково-педагогічних працівників.

Інна МАМЧИЧ, завідувачка кафедри підготовки іноземних громадян виступила з доповіддю «Тестові завдання – вимога часу, або якість – у розмаїтті». У своїй промові вона зосередилася на тому, як тестові завдання можуть бути корисним інструментом для оцінки знань студентів, а також на тому, як вони можуть бути використані для забезпечення якості навчання, також звернула увагу на те, що тестові завдання повинні бути різноманітними та узгодженими з наданням різноманітної оцінки. Зміна складності завдань, охоплення навчального матеріалу, цільової спрямованості, включення в тест декількох компонентів структури знань дозволяє створити варіативний інструмент перевірки знань. Мамчич також наголосила на тому, що важливо, щоб тестові завдання не ставилися як єдиний і неперевершений метод оцінки, і що вони повинні доповнюватися іншими формами оцінювання.

Взагалі, доповідь Інни Мамчич була дуже цікавою та інформативною.
Відео доповіді Мамчич І.П.: https://www.youtube.com/watch?v=aQDIOBSda38

Завідувач навчально-наукового центру освітньої діяльності Павло НАЖА виступив з доповіддю «Поговоримо про ChatGPT?». Павло Миколайович у своїй промові пояснив, що ChatGPT – це інноваційний інтелектуальний інструмент, який використовує технології машинного навчання та нейронних мереж для створення ботів для різних цілей, таких як розмова з користувачами, відповіді на запитання та інше. Розповів про переваги та недоліки, також поділився власними досвідом використання ChatGPT і як програма може бути використана для автоматичної обробки завдань, підготовки тестових завдань та для створення плану занять тощо. Але зауважив, що користувачі повинні бути готові до того, що ChatGPT не завжди може давати правильні відповіді або розуміти контекст запитань.

В цілому, доповідь була дуже цікавою, пізнавальною та викликала досить жваву дискусію. Павло Миколайович порадив викладачам познайомитися з можливостями ChatGPT, спробувати використовувати на практиці та оцінити його ефективність, а згодом, на майбутніх зустрічах  обговорити та обмінятися досвідом.
З відеозаписом виступу Нажі П.М. можна ознайомитись за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=GnOusmfBpqI

Наступної п’ятниці 17 березня 2023 року запрошуємо долучитися до обговорення інших цікавих тем та взяти участь у нашому заході.

 

?>
вверх