11.12.2023

Концерт-студія «Єднаймося!»
Права людини і механізми їх захисту в сучасному світі
Міжнародний день дій щодо захисту клімату

ЦІКАВО. КОРИСНО. АКТУАЛЬНО.

Кураторська година в ПДАБА вже давно стала важливим елементом у вихованні кращих людських якостей у студентів закладу. Бо відбуваються  вони не заради звіту і охоплюють максимальну кількість здобувачів освіти, завдяки різноманітній актуальній тематиці та змішаному формату (онлайн/офлайн). Не виключенням стало і 7 грудня нинішнього року.

Першокурсники-архітектори в рамках Концерт – студії «Єднаймося!» зустрілися зі студентами старшокурсниками Валерією Даценко АРХ-21-5п та Олександром Поляковим АРХ-21-5п, які були на стажуванні у Франції  – в  місті Гренобль: Вони поїхали на стажування на місяць, а затрималися на півтора року. Навчалися в Національній вищій школі архітектури міста Гренобель. А оскільки Франція не так і далеко, з погляду на регулярні обміни студентами, зустріч почали з архітектурної вікторини. Оголошені ведучою питання, напевне, змусили б і чимало читачів цього посту трохи напружитись:

1 Яка всесвітня визначна пам’ятка знаходиться на Марсовому полі?
– Лувр,
– ЕЙФЕЛЕВА БАШНЯ,
– Секре – кер.

2 Якого стилю архітектури немає у Версальському палаці?
– АВАНГАРД,
– класицизм,
– барокко.

3 Яка назва тронної зали Версальського палацу?
– САЛОН АПОЛОНА,
– салон Зевса,
– Салон Прометея.

4 Що розташовувалося на місці знаходження собору Паризької Богоматері в античні часи?
– СТАРОДАВНІЙ РИМСЬКИЙ ХРАМ,
– в’язниця,
– антична фортеця.

5 Лувр був побудований як …..:
– ФОРТЕЦЯ,
– монастир,
– палац.

Перегляд відеоролику про Гренобль та розповіді Валерії та Олександра про життя, навчання, студентів, про французьку в побуті та знайомство із Францією викликали жвавий інтерес у присутніх.

А ведуча не втрималась та щиро зауважила: «Дуже цікаве було у Вас життя!» та запросила Валерію розповісти про концерти у Франції та заспівати. Адже Валерія закінчила музичну школу по класу вокалу та фортепіано, брала участь у різноманітних заходах концерт – студії «Єднаймося». Тому і у Франції не обійшлося без концертних виступів. У сім’ї, перший концерт на горному масиві Веркор, у храмі –  7 квітня 2022 року, другий концерт. А тепер тут – пісня « Крила» Марії Чайковської, « Не твоя війна» та «Новий рік» Гайтани.

Валерія і Олександр не лише вчилися, а й співпрацювали з Організацією українців «Мрія», брали участь у наданні гуманітарної допомоги.

А ще, вони дізналися, що Франція справді не така далека від України ментально, бо тут мешкає чимало українців, бо в ПАРИЖІ на бульварі СЕН- ЖЕРМЕН у сквері, який отримав ім’я Тараса Шевченко, ще у 1978 році встановлено пам’ятник Т.Г.Шевченку – робота скульптора Михайла Лисенка.

На завершення цієї цікавої зустрічі викладач кафедри іноземних мов Ірина Іванівна Атрошенко розповіла про особливості студентського стажування у Франції. А заступник декана архітектурного факультету з виховної роботи Тетяна Петрівна Ярова відзначила активність майбутніх архітекторів і подякувала учасникам зустрічі за гарні виступи і велику підготовчу роботу (див. наш фоторепортаж – проявляйте емоції!).

Напевне, багато хто запалився мрією отримати таку ж можливість побувати у Франції. Нічого неможливого – треба лише добре вчитись та опановувати французьку.

ПРАВА ЛЮДИНИ І МЕХАНІЗМИ ЇХ ЗАХИСТУ В СУЧАСНОМУ СВІТІ. Дивіться за посиланням на нашому каналі:
https://youtu.be/hc01N_3IpJc

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДІЙ ЩОДО ЗАХИСТУ КЛІМАТУ. Дивіться за посиланням на нашому каналі:
https://youtu.be/UL5ptVyAKDI

?>
вверх