28.02.2019

Зустріч з європейськими фахівцями

З 25 лютого по 7 березня в академії проходить цикл лекцій з економіки та архітектури французькою мовою для студентів франкомовних проектів ПДАБА. Для студентів-архітекторів лекції читає практикуючий архітектор Парижу Клод Ноель. Тематика його лекцій цікава та різнотематична, а саме: пасивне будівництво; архітектура сталого розвитку; містобудування; основні актуальні тенденції в сучасній архітектурі.

Для студентів економічного факультету лекції читає відомий французький економіст Рудольф Бренман. Він – автор багатьох підручників та словника з економіки. Тематика його лекцій: інтернаціоналізація світової економіки; економіка європейського союзу та актуальні тенденції, що спостерігаються в економіках окремих країн.

Лекції французьких гостей відбуваються до 8 березня в ауд. 405, 406.

Центр університетського розвитку та кафедра інтенсивного навчання іноземним мовам запрошують відвідати лекції не тільки студентів, а й всіх зацікавлених фахівців. Навіть для тих слухачів, хто не достатньо володіє французькою мовою, викладачами кафедри ІНІМ буде забезпечуватися переклад.

 

26 лютого з нашими французькими гостями зустрілися ректор М. В. Савицький, проректори В. В. Данішевський, С. В. Іванцов, а також завідувач кафедри ІНІМ Н. Ю. Яковишена. Відбулася зацікавлена, змістовна бесіда українських і французьких науковців з багатьох питань сучасної архітектури та економіки. Під час бесіди її учасники обмінялися сувенірними виданнями українською та французькою мовами.

 

Професор М. В. Савицький запропонував французьким гостям провести спеціальний семінар для магістрів та аспірантів нашої академії за тематикою: сталий розвиток та екобудівництво. Далі Микола Васильович запросив французьких гостей відвідати найбільш знакові об’єкти будівництва, які були завершені останніми роками у нашому місті. Гості із задоволенням прийняли запрошення на відвідування заводу з виробництва Катеринославської цегли, житлового комплексу «Панорама» і готельно-туристичного комплексу «Bartolomeo».

?>
вверх