30.04.2024

Зустріч із стейкхолдерами в продовження щорічної рубрики «Сучасні будні землевпорядника»

29.04.2024 року о 14-30 відбулася он-лайн зустріч із стейкхолдерами в продовження щорічної рубрики «Сучасні будні землевпорядника».

На заході були здобувачі вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», співробітники кафедри «Автомобільні дороги, геодезія та землеустрій» та всі охочі. На заході були присутні 21 учасника.

Дуже цікаві доповіді були у Заступника начальника Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області – Лариса Анатоліївна ЧЕРНИШ, вона розповіла за свій кар’єрний шлях, важливість професії землевпорядника у її житті. Розповіла про взаємодію і роз’яснювальну роботу з органами місцевого самоврядування, зазначила проблеми Держгеокадастру Дніпропетровської області та шляхи вирішення нагальних проблем у військовий час, а також перспективи розвитку і плани роботи Держгеокадастру. Також були розглянуті важливі теми: поновлення роботи земельної інспекції, нагляду за надходженням коштів за результатами земельних торгів, проблеми перетину земельних ділянок, аудит Держгеокадастру та тема сучасної  діджиталізації. На завершенні своєї доповіді зауважила, як їй у нагоді стало навчання в ПДАБІ і спеціальність 193, набута в стінах академії, посприяла її кар’єрному росту, а також важливості професії землевпорядника і запросила майбутніх фахівців працевлаштовуватись в Держгеокадастр Дніпропетровської області і його структурні підрозділи де співробітники завжди раді молоді.

Доповідь Директора Департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру України – Ольги Василівни САВЧЕНКО була спрямована на більш глобальні питання – інвентаризації земель, удосконалення державного фонду документації із землеустрою, електронну систему взаємодії суб’єктів землеустрою.

Начальник відділу підготовки рішень у сфері земельних відносин управління земельних відносин департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради – Анастасія Андріївна ЗАЯЦЬ розповіла про роботу відділу щодо підготовки рішень. Анастасія Андріївна зауважила, що вона теж була студенткою ПДАБА і з практики начався її кар’єрний шлях. Але її доповідь була припинена у зв’язку із замінуванням будівлі, в якій вона виконувала службові обов’язки. Їх попросили покинути помешкання.

Головний спеціаліст відділу землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області – Олена Вікторівна ЧАБАН теж була студенткою спеціальності 193 Геодезія та землеустрій, на спеціальність поступила цілеспрямовано, так як уже мала вищу освіту у сфері екології. Розповіла про сучасні виклики системи управління земельними ресурсами: встановлення меж населених пунктів, оцінка земель, інвентаризація земель,  впровадження цифрових технологій у життя. Цінність професійної підготовки спеціалістів.

 Посилання на захід https://youtu.be/_hIxwGM54f4

?>
вверх