22.03.2018

ЗНО-2018. Останній день відправлення реєстраційних документів для участі в тестуванні

19 березня – останній день відправлення реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Дату подання документів визначають за відбитком штемпеля на поштовому конверті. Наполегливо радимо не зволікати з відправленням документів до регіонального центру.  Повідомляє прес-служба УЦОЯО.

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні стартувала 6 лютого 2018 року і триває до 19 березня 2018 року.

Одним з обов’язкових документів для реєстрації є реєстраційна картка, формування якої здійснюється за допомогою сервісу «Зареєструватися», розміщеному на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти (testportal.gov.ua). Створити реєстраційну картку можна самостійно або звернутися до одного з пунктів реєстрації, перелік яких буде розміщено на сайті Українського центру.

 

Після оформлення реєстраційної картки необхідно сформувати комплект реєстраційних документів та подати його до закладу освіти, у якому навчаються (особи, які складатимуть ДПА у формі ЗНО), або надіслати (бажано рекомендованим листом) на адресу регіонального центру, вказану в контрольно-інформаційному листі (інші категорії осіб).  Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, інформаційний бюлетень і реєстраційне повідомлення учасника ЗНО. Ці документи будуть надіслані особам, які проходять державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання за адресою навчального закладу, в якому вони навчаються, іншим категоріям – за адресою, вказаною під час реєстрації.

Усі, хто отримав Сертифікат учасника ЗНО-2018, повинні перевірити свої персональні дані на сертифікаті та інформаційному повідомленні – обрані предмети, мову перекладу сертифікаційної роботи (за наявності), паспортні дані, тощо. Для зареєстрованих учасників ЗНО на сайті УЦОЯО створили інформаційні сторінки, доступ до яких здійснюється за допомогою номера та PIN-кода Сертифіката. Саме на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання з 30 квітня 2018 року будуть розміщені запрошення-перепустки у пункти проведення ЗНО.

Реєстраційні дані буде можливо до 2 квітня. Також  перереєстрацію можуть пройти особи, яким відмовлено в реєстрації. Для цього їм треба усунути недоліки, допущені під час реєстрації, повторно сформувати комплект реєстраційних документів і надіслати його до регіонального центру в той самий спосіб, у який це було здійснено під час реєстрації.

Для окремих категорій осіб передбачено додатковий період реєстрації – з 3 до 21 травня 2018 року. Право на реєстрацію в цей період мають:

  • учасники антитерористичної операції;
  • особи, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи
  • державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та не мали змоги зареєструватися в основний період.

Особи, які зареєструються в додатковий період, проходитимуть ЗНО під час додаткової сесії.

Станом на 19 березня для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 276 694 особи.

?>
вверх