20.02.2023

Знай наших: про Лесю Українку та архітектурне обличчя Дніпра

В ПДАБА триває флешмоб  на підтримку спорудження пам’ятника  Лесі Українкиі у  Дніпрі, ініціатором встановлення якого виступили Дніпропетровська обласна організація НСПУ та міська “Просвіта”.
Цього дня до академії завітали гості – голова Дніпропетровської обласної організації НСПУ Фідель СУХОНІС та член спілки письменників, відомий краєзнавець Микола ЧАБАН і знімальна група медійного холдингу «НАШЕ МІСТО». (Посилання на відеорепортаж – у майбутніх постах.)
Студенти, викладачі, керівники ПДАБА щиро ділилися захопленням творчістю геніальної української літературної особистості і думками щодо майбутнього пам’ятника ЛЕСІ УКРАЇНКИ.
Нагадаємо, що нещодавно голова ДОО НСПУ Фідель СУХОНІС та ректор ПДАБА Микола САВИЦЬКИЙ підписали договір про співпрацю. Передбачається, що архітектори академії творятиь матеріальну красу, зокрема, –  архітектурний проєкт майбутнього пам’ятника, а письменники докладатимуть зусиль і таланту, аби підсилити їхню працю вартісними літературними творами.
У спільних планах ПДАБА та ДОО НСПУ – співпраця в рамках науково-освітньої та публіцистичної платформи «Постаті українського відродження у творенні архітектурного обличчя Дніпра», яка передбачає ознайомлення студентів, професорсько-викладацького складу та широких верств населення із долею та життєвим шляхом діячів української культури, що залишили по собі пам’ять в архітектурних об’єктах Дніпра.
?>
вверх