27.10.2022

Зміцнити культурний фронт

В малому конференц-залі ПДАБА відбулась зустріч керівників академії та представників культурного фронту Слобожанської територіальної громади.
Представники Центру культури і дозвілля «Слобожанський», Молодіжного центру «Смарт» та академії в рамках культурно-освітнього обміну обговорили можливості створення спільного конкурентного продукту та участі у грантових програмах Українського культурного фонду. На зустрічі опрацьовано конкретні кроки щодо  підготовки проєктів за програмами:  «Дослідження. Освіта. Резиденції. Стипендії.», спрямована на вироблення культурної політики на місцевому рівні; «Культура. Регіони.», яка передбачає міжнародну співпрацю із просування українського культурного продукту за кордоном та створення позитивного іміджу України, що надзвичайно важливо в умовах гібридної та відвертої війни росії проти нашої держави.
Досвідом щодо розробки проєктів та участі у грантових програмах, методології та взаємодії  із гостями поділилися в.о. ректора – проректор з науки Владислав Данішевський, проректорка з навчально-виховної роботи Галина Євсєєва, керівниця Міжнародного відділу академії Юлія Дегтярьова. У свою чергу про свої напрацювання розповіли Роман Гамасенко – начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Слобожанського виконкому та головний спеціаліст відділу Вікторія Чередниченко, Віталій Чуйко – директор Центру культури та дозвілля «Слобожанський», Валерій Осадчук – менеджер історико-культурного ХАБу, представники Молодіжного Центру «Смарт», який, до речі, був створений саме завдяки грантовій підтримці.
На завершення, гості відвідали музей Придніпровської державної академії будівництва та архітектури і відзначили професійний, шанобливий підхід  до власної історії, який проявляється у підборі та розміщенні матеріалів.  Адже зовсім нещодавно і в Слобожанському відкрито кімнату історії громади.
Нинішня зустріч – це черговий конкретний крок щодо співпраці в рамках підписаної  Угоди про партнерство і співробітництво між ПДАБА та виконкомом Слобожанської селищної ради, що важливо для зміцнення культурного фронту на місцях, у територіальних громадах.
?>
вверх