17.11.2022

Зі святом, дорогі студенти!
17 листопада – Міжнародний день студентів

Студентські роки особливі в житті кожного. Вони повністю захоплюють тих, хто гартує розум та серце в освітньому просторі. Бурхливість студентської пори завжди живить пам’ять тих, хто вже розкрилився у світ, отримавши серйозне підґрунтя інтелектуальної сили знань та життєвих навичок успішного руху в професійній спільноті. Так що без свята для такого фонтанування свіжої енергії, волелюбності звершень та карколомності ідей ніяк не  обійтися.

Закони життя досить часто для нас незбагненні, але одне в них промальовується дуже чітко: яким би натиском та тотальною агресією інколи не переповнювалося протистояння  тоталітаризму та мирного прокладання шляху до майбуття, перемагає неодмінно світле начало. Початок відзначенню Міжнародного дня студентів у далекому 1939 році поклали надзвичайно трагічні події. Тільки-тільки здобувшись на самостійність, чехи відчули найголовніше – смак свободи та гідності. А таких цінностей із серця людини вже не вийняти. Сьогодні українці відчувають особливий перегук з тим, що майже сто років тому стрясло спочатку всю Чехію, а потім і цілий світ. Жорстокий вирок Адольфа Гітлера  щодо закриття на три роки всіх університетів Чехії мав свою антигуманну логіку: немає вишів – немає студентів, а немає студентів – нікому буде й протестувати.

Логіка тиранів може спричиняти дуже страшні руйнації, але вона ніколи не зупинить розвиток і не зламає волю до життя. Сьогодні це знає кожен з нас. Усе набуло особливих вимірів та особливого значення після 24 лютого. Знову трагічна настроєвість у святі всіх українських студентів, бо Вітчизна у вогні і страшних випробуваннях, бо ворог руйнує освітянські заклади та перериває навчання повітряними тривогами.

Та святу бути, як бути молоді, що завжди йде попереду людства та відкриває нові горизонти. Бути нашій Перемозі і нашим новим науковим відкриттям, неймовірним технічним рішенням та інженерним здобуткам.

 

Зі святом, дорогі студенти!

 

Веселе серце розвіє будь-яку темряву, а здоровий розум подолає будь-яке знавісніле затьмарення руйнаторів цивілізації.

Пишаймося собою і своєю країною, шануймося та любімо неозорий світ знань!

?>
вверх