14.05.2022

Життя переможе смерть, а світло – темряву!

11 травня в ПДАБА відбувся онлайн-конкурс декламаторів «Життя переможе смерть, а світло – темряву!», організований спільними зусиллями кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності, первинним осередком ВТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка в ПДАБА, науковим гуртком «Простір слова», Студентською радою ПДАБА та Студентським клубом ПДАБА.

Студенти других та третіх курсів натхненно виконували поетичні твори українських письменників.  Поезію Ліни Костенко обрали студентки гр.КН-20 Ангеліна Загній, яка виступила з твором «І все на світі треба пережити», та Дана Криловецька, яка  читала поезії «На світі можна жить без еталонів..» та «Жах, і кров, і смерть, і відчай…». Вірш Володимира Сосюри «До брата» зворушливо продекламувала Лада Криловецька. Усі студентки  чудово впоралися з дебютним виступом на академічному  конкурсі і гідно представили механічний факультет. Студентка гр.ТГПВ-19 Ганна Санітар – активна і постійна учасниця заходів, що відбуваються в ПДАБА. Дівчина не тільки читала поетичний твір «Ми – майбутнє» 16-річної одеситки Софії Орліогло, а й представила на конкурс «Лист воїну» свої малюнки. Живописні образи Перемоги, які створювали і малюки (наймолодшій художниці було 3 роки), й учні (зокрема робота Бровчеко Уляни), і студенти. Ці чудові малюнки можна було побачити під час  презентації, підготовленої модераторкою заходу, старшим викладачем кафедри УДІД Ларисою Георгіївною Богуславською.

Голова студентської ради ПДАБА, студентка гр. ПЦБ-20-1 Аліна Зінченко не лише активно допомагала в організації конкурсу, а й обрала для виступу поезію Івана Коваленка «Що я візьму з собою з цього світу?». Долучилися до конкурсу й представники архітектурного факультету. Глибокі Стусові роздуми про найголовніші речі в житті вдало передала студентка гр.АРХ-20-4п Анастасія Бібік, обравши для прочитання твір «Посоловів од співу сад», а про вічну цінність і незнищенність людських цінностей нагадала студентка гр.АРХ-20-4п Аліна Бережна, прочитавши сонет «Віра, надія, любов» авторки NN.

Яскравим і самобутнім став виступ студента гр. ПЦБ-20-2 Олега Стельмашенко. Маючи досвід постійного учасника академічних  заходів, Олег  знайшов для виконання дуже сучасний твір Віталія Міхалевського «Всім доброго  вечора. Ми з України!». А ось у другому декламуванні з гордістю представив поезію своєї нареченої Анастасії Пуріс «А ми не хочемо!».

Окрасою зворушливої розмови стали відеодекламування Дмитра Манатика, пісня гурту «Антитіла» «Моє»  та пісня «Човен» Василини Зозулі.

Завершуючи зустріч,  завідувачка кафедри УДІД Олена Юріївна Баранник відзначила високу майстерність усіх учасниць та учасників і підтримала головну ідею, що звучала в кожному виступі: світло обов’язково перемагає темряву, а смерть і пітьма, принесені війною на нашу землю, неодмінно будуть подолані життєдайною силою захисників і захисниць української землі.

З відеозвітом про захід та попередніми лекціями циклу «НЕЗЛАМНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ: ІСТОРІЯ ТА СЬОГОДЕННЯ» можна ознайомитися на YouTube каналі академії: https://www.youtube.com/c/pgasa_dnipro

Не забувайте підписатися на наш YouTube канал – там багато цікавого.

?>
вверх