01.07.2024

«Збий шахеда» – врятуй життя: початкова військова підготовка молоді

27 червня на економічному факультеті ННІ Придніпровська державна академія будівництва та архітектури УДУНТ відбулась тренувальна захоплююча комп’ютерна гра «Збий Шахеда». Гра проводилась у рамках програм з початкової військової підготовки та з метою популяризації вітчизняних технічних винаходів та військових професій розробники та виробники військового обладнання серед студентів ПДАБА на комплексі навчання стрільби за рухомими цілями «Стрілець VR».

Комплекс розроблено групою дніпровських компаній, максимально наближено до бойових озброєнь – кулеметів типу ДШК та «Браунінг», які використовуються ППО України для знищення БПЛА, противника.
Комплекс є масагабаритною моделлю сучасної зброї, що використовується в ЗСУ, об’єднаної з елементами для створення віртуальної реальності у того, хто навчається.

Завдяки комп’ютерному тренажеру «Стрілець VR» учасники тренування – студенти груп МАГ-23, ФІН-22, ЛОГ-20, МБ-22 змогли отримати уявлення про те, як збивати ворожі БПЛА та навички в роботі з бойовим озброєнням.

У інтерв’ю 11 каналу та каналу «Відкритий» студенти Уляна Новожилова, Вероніка Суворова, Сергій Бондар  поділилися своїми враженнями та емоціями: «Комп’ютерна гра «Збий Шахеда» на комплексі навчання стрільбі за рухомими цілями «Стрілець VR» – найцікавіша гра, завдяки якій ви можете врятувати міста України та мільйони життів».

Захід організовано спільно студрадою економічного факультету (голова студради – Олександра Омелич, заст. голови студради – Вероніка Суворова) та деканатом економічного факультету (декан економічного факультету – Павло Фісуненко, заступниця декана Валентина Бабенко).

Студрада також розпочала збір донатів на банку на потреби ЗСУ. (Банкаhttps://send.monobank.ua/jar/5JbQHrNx9w або номер картки банки 5375 4112 0012 9414).

?>
вверх