24.02.2021

Засідання студентського наукового гуртка «Твоє. Цикл подорожей неосяжним: українотворчі студії»

18 лютого 2021 р. на платформі Офісу 365 відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Твоє. Цикл подорожей неосяжним: українотворчі студії». Зустріч, присвячену стародавнім і сучасним традиціям зимових свят, відкрила завідувач кафедри УДІД, проф. Г. П. Євсєєва. 

Українці ХХІ ст. отримали у спадок самобутні обряди та звичаї, сповнені глибокого символізму, що відображає світогляд нашого народу, його надії і сподівання. Студенти гр. БЦІ-19-4п дослідили, яке місце традиційна зимова обрядовість посідає в сучасній українській культурі. Євангеліна Юнаш розповіла про витоки й образність стародавніх різдвяних традицій, що здолали часи примусового забуття й зберігаються та розвиваються донині. Олександра Полякова й Ангеліна Костіна висвітлили історію та особливості народних і релігійних традицій святкування Стрітення. А Велі Бекіров і Вікторія Голубєва вирішили з’ясувати, чи відзначають українці День Св. Валентина і яким змістом наповнене це свято для наших співвітчизників.

До роботи гуртка долучилися також студенти інших груп: Максим Іванченко (гр. ТГПВ-19) проаналізував результати проведеного ним Telegram-опитування, дослідивши, які давні українські традиції святкування Різдва й Нового року сьогодні підтримують і навіть створюють дніпряни й жителі нашої області, а Родіон Пусь (гр. БЦІ 19-2) розглянув конструктивно-технологічні особливості організації простору для проведення зимових святкових заходів на території сучасних міст України.

 

Старший викладач кафедри УДІД Ткач О.В.

 

Ілюстрація: Л. Тофійчук «Щедрий вечір» 

 

?>
вверх