13.09.2021

Заняття з французькими стажерами у рамках співпраці з Альянс Франсез Дніпро!

Завдяки тривалої дружньої співпраці нашої Академії з Альянс Франсез Дніпро студенти франкомовних проектів мають унікальну нагоду вивчати французьку мову з її носієм.

Французька стажерка Рафі Ажар розпочала роботу зі студентами франкомовних проектів ПДАБА. Вона здобуває професію викладача французької мови для іноземців у Руанському університеті у мальовничому регіоні Нормандії, що на північному заході Франції. Зараз вона навчається на другому курсі магістратури.

На цьому тижні відбулось її перше в заняття-знайомство з українськими студентами Академії.

Рафі Ажар в Україні вперше. Мета її приїзду – не тільки пройти професійне стажування й здобути перший викладацький досвід, але й відкрити для себе Україну, її традиції, історію, культуру, познайомитись з життям українських студентів.

Працюючи зі студентами, які інтенсивно вивчають французьку мову, вона бажає насамперед надати їм можливість реального спілкування з носієм мови, а також допомогти опанувати те, що видається найскладнішим, а саме, фонетичні особливості французького розмовного мовлення та його сприйняття на слух, а також французьку систему граматичних часів, яка суттєво відрізняється від української мови. А зі студентами старших курсів, які готуються до складання DELF B-2, Рафі Ажар має на меті зосередитись на аргументації та опрацювати низку складних дискусійних тем, наприклад, доцільність використання атомної енергії, військовий конфлікт між Росією та Україною у східних регіонах, перебіг антитерористичної операції. Це дасть студентам можливість випробувати свої сили у дебатах, навчитись чітко й логічно викладати свої думки, відстоювати певну точку зору.

Щодо важливості занять з носіями мови, то, на думку Рафі Ажар, це, по-перше, можливість почути аутентичне мовлення, яке у кожному регіоні Франції має свої особливості, вдосконалить вже здобуті на заняттях навички спонтанного усного мовлення. А також отримати, як кажуть, з перших рук, інформацію з країнознавства, історії та культури Франції, щоб підвищити мотивацію українських студентів до вивчення французької мови через усвідомлення подальших професійних перспектив для франкомовних студентів у світі.

?>
вверх