30.09.2021

Заняття з французькими стажерами у рамках співпраці з Альянс Франсез Дніпро!

Завдяки тривалій дружній співпраці нашої Академії з Альянс Франсез Дніпро студенти франкомовних проектів мають унікальну нагоду вивчати французьку мову з її носієм.

Вже на початку осені французька стажерка Рафі Ажар розпочала заняття зі студентами франкомовних проектів ПДАБА. Вона здобуває професію викладача французької мови для іноземців у Руанському університеті в мальовничому регіоні Нормандія, що на північному заході Франції.

Рафі Ажар в Україні вперше. Мета її приїзду – не тільки пройти професійне стажування й здобути перший викладацький досвід, а й відкрити для себе Україну, її традиції, історію, культуру, познайомитись з життям української молоді.

Працюючи зі студентами, які інтенсивно вивчають французьку мову, вона бажає насамперед надати їм можливість спілкування з носієм мови і допомогти опанувати те, що видається найскладнішим, зокрема фонетичні особливості французького розмовного мовлення та його сприйняття на слух, а також французьку систему граматичних часів, яка суттєво відрізняється від української.

Щодо важливості занять з носіями мови, то, на думку Рафі Ажар, це, насамперед, можливість почути аутентичне мовлення, яке у кожному регіоні Франції має свої особливості, та вдосконалити вже здобуті на заняттях навички спонтанного усного мовлення. Це також можливість отримати, як кажуть, з перших рук, інформацію з країнознавства, історії та культури Франції, щоб підвищити  мотивацію до вивчення французької мови через усвідомлення подальших професійних перспектив для франкомовних студентів у світі.

Заняття наразі проходять кожної середи з 9.30 до 14.30 дистанційно в Zoom (до карантину – у Франкомовному центрі університетського розвитку (CRU), в ауд. 405).

Приєднуйтесь до франкомовної спільноти ПДАБА!

?>
вверх