29.05.2022

Захист магістерських робіт по темі покращення якості бетонних сумішей та 3Д друку будівельних конструкцій

25 травня 2022 року були успішно захищені кваліфікаційні магістерські роботи здобувачів Жука Д.В. та Мартиненко К.А (науковий керівник к.т.н, доцент Конопляник О.Ю). Обидві роботи практичні, а тематика кожної з них підтверджена результатами випробувань складів бетонів в лабораторії кафедри ЗБіКК.

Кваліфікаційна робота Дмитра ЖУКА «Вплив часу перемішування бетонних сумішей на міцнісні та деформативні характеристики бетонів» направлена на поліпшення якості бетонних сумішей за рахунок вибору оптимального часу перемішування. Дослідні заміси сумішей були виготовлені на сучасному бетонозмішувачі марки «Eirich». Для дослідження характеристик бетонів було виготовлено 30 зразків-кубів розмірами 100х100х100 мм та 24 зразки балочки розмірами 40х40х160 мм. В його роботі експериментально встановлена закономірність зміни міцнісних та деформативних характеристик бетонів в залежності від часу перемішування бетонних сумішей на протязі  480, 300, 180 та 90 секунд.

Кваліфікаційна робота Катерини МАРТИНЕНКО «Міцнісні характеристики бетонів для 3D друку будівельних конструкцій з урахуванням їх водостійкості» направлена на встановлення класу бетону, який отримується в результаті виготовлення будівельних конструкцій на 3D принтері.

Для визначення таких характеристик бетонів, як міцність при стиску, водостійкість та деформативність, з конструкцій було вирізано 48 зразків-кубів та 6 зразків – призм. В результаті аналізу міцності, за якою може бути визначений клас бетону для 3D друку, визначено, що за типові можуть бути прийняті зразки – куби з розміром ребра 50 мм.

Обидві роботи отримали відмінну оцінку, мають цікаві п

?>
вверх