02.10.2023

За волю та кращую долю

З нагоди свят – День працівника освіти, День захисників і захисниць, Покрова Пресвятої Богородиці.

В Україні вже 585 днів триває жорстока, кривава війна, розв’язана ерефією. І, як то кажуть, не до свят. Та ми б вже не були українцями, якби здалися. Ми б на невизначені часи втратили свою гідність, яку прививали нам із пелюшок батьки, в школі – вчителі, в більш дорослому житті – наставники та чесні книжки про історію і боротьбу наших пращурів за волю та кращую долю.

Сьогодні ми щиро вітаємо усіх працівників академії із Днем освітянина та Днем захисників і захисниць України. Ні на хвилину не забуваймо, якими зусиллями, жертвами і героїзмом чоловіки і жінки у війську відстоюють право вчитись, жити на своїй землі, мати свою мову і кращу долю, бути освіченими, реалізуватись в рідній країні. Вони, як міфічні Прометеї, несуть громадянам України факел Свободи, ми ж несемо молодому поколінню світло знань, без яких не збудувати шановану в Європі і світі країну.

Не зайве сьогодні, у Покрову Пресвятої Богородиці, нагадати, що це християнське свято є і святом козацтва, славних захисників нашої землі. Споконвіку в Україні вважали, що покров Богородиці захищає воїнів від усяких бід і смертей. Традиції і вірування наших пращурів повертаються в наше життя. Це надзвичайно важливо, бо без міцної опори, історичного фундаменту не можливо збудувати міцне майбутнє.

Життя і боротьба триває. Маємо бути мужніми, згуртованими і наполегливо діяти задля здійснення спільної, всенародної мрії – здобути таку жадану Перемогу, Мир, Відбудувати Україну!

Шануймося, бо ми того варті!
Слава Героям! Слава Україні!
Мрії, неодмінно, збудуться!

Ректорат ПДАБА

?>
вверх