31.10.2022

З нагоди 30-річчя економічного факультету…

Традиційний День економічного факультету цього року, в умовах повномасштабної війни, відбувся в новому форматі. Студентська рада економічного факультету, як організатор цього ювілейного заходу, присвяченого 30-річчю економічного факультету, анонсувала його проведення у бомбосховищі академії, зважаючи на необхідність дотримання безпекових правил. Формат заходу, як українського благодійного вечора, також був обраний студрадою невипадково. Основною метою проведення заходу студентська молодь визначила збір коштів на допомогу нашим військовим, благодійному фонду «Повернись живим».
…Колектив економічного факультету Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, у ювілейний рік, відзначаючи своє 30-річчя з дня заснування, незважаючи на складні умови страшної війни, в яких перебуває Україна, невпинно йде вперед, ставить перед собою амбітні цілі та досягає їх.
16 липня 1992 року, згідно Наказу 170, на основі відокремлених груп факультету промислового та цивільного будівництва було засновано економічний факультет. Час підтвердив сенс такого рішення.
Без фінансового супроводу, економічного аналізу неможливе будівництво, яких би масштабів воно не було. Взагалі неможлива ефективність жодного виробництва у будь-якій галузі. Особливо важливого значення це набуває під час війни та повоєнної відбудови України. Ось чому попит на наших фахівців тільки зростає – вже під час навчання вони здебільшого повноцінно працюють за фахом.
 Економічний факультет продовжує свою навчальну та наукову діяльність, розвиток наукових шкіл та напрямів, започаткованих фундаторами факультету: деканом факультету у 1992-2014рр. доц. Левченко В. Ф., доц. Нагорним В. В., проф. Тяном Р. Б., проф. Драгуном Л. М., заст. декана Гавришем С. Д.
Факультет має невичерпний творчий потенціал, об’єднує талановитих вчених, викладачів, аспірантів та студентів. Науково-педагогічні працівники факультету кожного дня, навіть в умовах війни, продовжують свою благородну справу, сіючи добре зерно у  душі та серця молодого покоління, не втрачаючи оптимізму та віри у Перемогу!
За попередні 30 років колектив здійснив 27 випусків кваліфікованих фахівців –  понад 3 500 спеціалістів та магістрів здобули тут освіту. Зроблено значний внесок у розвиток національної економічної школи, запроваджено інноваційні форми навчання та новітні освітні методики.
Колектив досвідчених науковців та педагогів-новаторів спрямовує свої фахові знання та творчі зусилля на примноження інтелектуального та людського капіталу нашої країни, роблячи значний внесок у підготовку фахівців-будівельників, управлінців та економістів за 11-ма освітніми бакалаврськими програмами та 10-ма освітніми програмами магістерського рівня.
Колектив факультету крокує у ногу із часом. За два останні роки на факультеті відкрито нові актуальні освітні бакалаврські програми: «Міжнародний облік та бізнес-звітність»,  «Фінансове управління бізнесом»,  «Міжнародна економіка та бізнес» та нові освітні магістерські програми: «Публічне управління та адміністрування» і міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Девелопмент нерухомості».
Студенти економічного – це молодь, яка прагне оволодіти новими знаннями, стати фахівцями своєї справи, яка примножує славу факультету й академії, та є майбутнім нашої країни.
Випускники факультету приводять навчатися на рідний факультет своїх дітей, що є яскравим прикладом його успішності та перспективності. Серед наших випускників є доктори і кандидати наук, директори міжнародних корпорацій та інвестиційних фондів, провідні спеціалісти бізнесових та виробничих структур України. Особливою гордістю економічного факультету, зразковим прикладом професійної підготовки фахівців є випускник факультету 1999р. та декан факультету з 2014 року Павло ФІСУНЕНКО, наукові здобутки якого, захист докторської дисертації є вагомим підтвердженням та визнанням фаховості у сфері економіки підприємств будівельної галузі, фінансування будівництва, інвестиційної та зовнішньо-економічної діяльності підприємств, економічної безпеки суб’єктів господарювання.
В цей ювілейний рік, який припав на суворі дні воєнної агресії, колектив економічного факультету разом з усім колективом нашої академії напружено працює, наполегливо робить свою важливу справу задля формування потужного економічного майбутнього нашої держави, для наближення такого жаданого Миру в нашій Україні.
Присутні на заході в.о. ректора, проректор з наукової роботи Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ, проректор з навчально-виховної роботи Галина ЄВСЄЄВА передали від ректора Миколи САВИЦЬКОГО вітання і Подяку колективу факультету за значний внесок у розвиток Академії, подарували цінний подарунок – ПК для оновлення матеріально-технічної бази факультету та побажали  кожному викладачу та співробітнику, кожному студенту і випускнику міцного здоров’я, втілення наукових планів, творчих ідей, фахових досягнень, нових перспектив та звершень!
?>
вверх