10.03.2023

З нагоди 209 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

СЛОВО, ЩО ВІДКРИВАЄ ОЧІ НА СЬОГОДЕННЯ

Сьомого березня в Придніпровській державній академії будівництва та архітектури відбулися Шевченківські читання. Урочистості, організовані спільними зусиллями кафедри УДІД, наукового гуртка «Простір слова» Студентського клубу ПДАБА та осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА, зібрали студентів різних факультетів для розмови про Тараса Григоровича, чиє слово й сьогодні допомагає «відкривати очі» на те, що значить бути українцем чи українкою на своїй землі. Студенти підготували змістовні розповіді про Шевченка, декламували його поезії та твори про Україну. А головне, розмірковували про себе, про силу нації, про майбутнє нашої землі.

З вітальним словом виступила завідувачка кафедри українознавства, документознавствва та інформаційної діяльності, доцентка, кандидатка філологічних наук Олена Юріївна БАРАННИК.
ГОРЄЛОВА Олександра, студентка групи АРХ-21-5п, прочитала доповідь на тему «Шевченко як основоположник української літературної мови».
МАРТИНЕНКО Анастасія, студентка групи АРХ-21-5п, прочитала доповідь на тему «Актуальність творів Шевченка сьогодні».

З декламаціями виступили:
ЗАГНІЙ Ангеліна, студентка групи КН-20 – вірш «Минають дні, минають ночі…»
ТИЩЕНКО Катерина, студентка групи АРХ-21-5п – вірш «Заповіт»
КОНОВАЛОВА Валерія, студентка групи ТГПВ-21 – вірш Галини Британ «Я – Україна»
СТЕЛЬМАШЕНКО Олег, студент групи ПЦБ-20 – вірш «Мені однаково…»

Модератор зустрічі – керівник наукового гуртка «Простір слова», голова осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка в ПДАБА доцентка кафедри УДІД Лариса Георгіївна БОГУСЛАВСЬКА.

Відчути неповторну атмосферу Шевченківських читань можна, переглядаючи відеозвіт на нашому you tube -каналі за посиланням https://youtu.be/yxN-Ya1Qqps

Підписуйтесь на наш офіційний канал, аби вчасно отримувати важливу інформацію.

#ПДАБА #Українамайбутнього #переможемовідбудуємо #незламність

?>
вверх