24.08.2023

З Днем Незалежності України!

Нинішнє всенародне свято Незалежності Україна вже вдруге зустрічає під гул сирен, під ракетними атаками, обстрілами і бомбардуваннями мирних міст і сіл, у жорстоких боях на передовій, з невтамовним болем за загиблими і пораненими, покаліченими долями співвітчизників.

Підступний ворог спочатку прагнув вкрасти нашу історію, мову, анексував Крим і Донбас, а нині прагне окупувати, вщент зруйнувати та спалити Україну, а народ просто знищити, розвіяти по світах…

Не вийде! Це доводять наші Збройні сили, які змогли вистояти під натиском елітних російських підрозділів загарбників і довели спроможність перемагати. Це доводить український народ, який об’єднався з перших днів агресії і відстояв Київ в одних бойових шеренгах разом із військовими та щоденною працею тримає трудовий фронт країни, постійно потужно донатить на допомогу фронту. Це доводять наші щирі друзі з усього світу, надаючи віськово-технічну допомогу та фінансову підтримку.

Споконвіку українці боролися за право самостійно визначати своє майбутнє. Вся наша попередня, зовсім близька і нинішня історія – це приклад національної самосвідомості, мужності, честі і працьовитості. Сьогодні ми усі отримали жорстокий історичний урок, а мільйони наших співвітчизників пізнали ціну справжнього бойового братерства, не того, яке на початку неспровокованої війни спробувала нам нав’язати пропаганда ерефії. Це вони, нинішні воїни після Перемоги матимуть моральне право і визначатимуть мирне майбутнє країни.

А нинішнім студентам доведеться закатати рукави і добряче попрацювати, щоб із нинішніх зруйнованих міст і сіл, немов казковий птах Фенікс, народилась нова, квітуча Україна. Яка буде сучасною, демократичною, могутньою і незалежною!

Ми, старше покоління, педагоги, науковці маємо стати опорою, для тих, кому ляже на плечі тягар відновлення. Маємо передати їм свої знання, свою любов до рідної землі, свою віру в мирне, сонячне небо над Україною, в авторитет народу, який не побоявся битви із сильним ворогом і переміг, як це зробив Давид з Голіафом!

Друзі, колеги, молоді люди, співвітчизники, бійці, побратими! Пам’ятаймо, свободи, суверенітету, незалежності своєї держави гідний лише той народ, який спроможний єднатися і будь-що відстоювати ці цінності, передані у спадок пращурами!

 

З Днем Незалежності України!
Перемоги! Миру! Процвітання і благополуччя Україні!

 

Микола САВИЦЬКИЙ,
ректор ПДАБА

?>
вверх