11.03.2024

Європейський вектор «ENERGENIUS» пропонує інноваційний шлях

Приємна новина надійшла цими днями до Придніпровської державної академії будівництва та архітектури від Європейського виконавчого агентства з клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA), B-1049 Брюссель, Бельгія: академія перемогла у складі консорціуму в конкурсі Європейської комісії та виборола черговий міжнародний науковий грант за програмою Horizon, який незабаром почне реалізацію перспективного проєкту ENERGENIUS (Project ID:101160720 Call: HORIZON-CL5-2023-D3-03 Programme: HORIZON). Це вже четвертий грантовий проєкт, який реалізовує академія у співпраці із європейськими науковцями в рамках спеціально створених консорціумів. Наразі добігає завершення проєкт PRECEPT, головний девіз якого «Менше енергії – розумніші будинки». Участь в його реалізації від України окрім ПДАБА узяла ПБМП «СТРОЇТЕЛЬ-П».

Нинішній грантовий проєкт ENERGENIUS пропонує інноваційний шлях, орієнтований на культивування інклюзивного енергетичного переходу, керованого громадою, підкріпленого принципом «Не залишати нікого осторонь». Його серцевиною є ENERGENIUS Suite, всеосяжна цифрова платформа «одного вікна», що надає широкий спектр взаємопов’язаних послуг, які  включають моделі цифрових двійників, міжгалузеві інформаційні панелі і рекомендації на основі ШІ. Ця надійна екосистема об’єднує дані з різних секторів — від енергетики, охорони здоров’я та фінансів до дорожнього руху, соціальних мереж, нерухомості та туризму…

ENERGENIUS забезпечуватиме персоналізовані рішення на базі штучного інтелекту для підвищення енергоефективності. ENERGENIUS не лише пропонуватиме персоналізовані поради щодо енергозбереження, але й взаємно збагачуватиме численні сектори.

Дотримуючись найвищих стандартів сумісності та конфіденційності за проектом, ENERGENIUS встановить нові віхи для безпечного безперебійного міжсекторального обміну даними.

Віртуальним пілотом згідно проекту буде один з гуртожитків академії. Це значить, що наші науковці працюватимуть тільки з програмною/віртуальною/комп’ютерною моделлю будівлі та оцінюватимуть адаптивність розроблених смарт технологій в наших національних умовах.

Велика подяка усім, хто брав участь в розробці заявки на грант, особливо – Марині БАБЕНКО, завідуючій Науково-дослідницьким центром міжнародних наукових проєктів та програм, наукової частини ПДАБА, Юлії ДЕГТЯРЬОВІЙ – завідуючій Навчально-науковим центром міжнародної освіти та міжнародного співробітництва, молодим вченим академії Світлані ШЕХОРКІНІЙ , Артему СОПІЛЬНЯКУ  та Артему СМІРНОВУ. Окрема подяка за підтримку зусиль  ініціативної групи та важливі ідеї Владиславу ДАНІШЕВСЬКОМУ, проректору з наукової роботи, та Максиму БАБЕНКО, проректору з соціально-економічної, адміністративної та господарської роботи ПДАБА.

Бажаємо команді успішної реалізації задумів та важливих знахідок задля підвищення енергоефективності в Україні та Європі!

НАША ДОВІДКА. До складу міжнародного консорціуму увійшли:
Координатор MY ENERGIA ONER SL – MIWENERGIA POLITECNICO DI MILANO – POLIMI ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM – EUR ASOCIATIA TRANSILVANIA IT – STATE HIGHER EDUCATIONAL INSTITUTION PRYDNIPROVSKA STATE ACADEMY OF CIVIL ENGINEERING AND ARCHITECTURE  PSACEA  – EDENTIFY FOUNDATION MTU DIGITALTWIN TECHNOLOGY GMBH KAINOTOMIA IDIOTIKI KEFALAIOUCHIKI ETAIREIA – INNOVATIO PRIVATE COMPANY RHOE – Rhoé WEBRATIO SRL AQVISER DIGITAL SRL – AQVISER DIGITAL SRL PRIVREDNO DRUSTVO ZENTRIX LAB DRUSTVO SA OGRANICENOM ODGOVORNOSCU PANCEVO – ZENTRIX LAB LLC PULSO EDICIONES SLU ETRA INVESTIGACION Y DESARROLLO SA SERVITLY SRL

?>
вверх