09.10.2020

Європейський день мов у ПДАБА

28 вересня на кафедрі українознавства, документознавства та інформаційної діяльності ПДАБА розпочав свою роботу в новому навчальному році науковий гурток «Простір слова».  Учасники та гості заходу зібралися, щоб відзначити Європейський день мов. Свято, встановлене 6 грудня 2001 року наприкінці Європейського року мов Радою Європи за підтримки Європейського Союзу, уже встигло набути певних традицій і щорічно згуртовує всіх охочих до розмови про важливість мови в житті сучасної людини. Тож і студенти нашої академії долучилися до важливого обговорення значущості мультикультуралізму, підготувавши цікаві доповіді та презентації. На засіданні наукового гуртка свої роботи представляли студентки архітектурного та будівельного факультетів, гостями заходу  стали студенти економічного факультету. Завітали на святкування заступник декана економічного факультету, доцент кафедри УДІД Бабенко Валентина Андріївна, старші викладачі кафедри УДІД Ткач Оксана Володимирівна та Волкова Світлана Петрівна, художній керівник Студентського клубу ПДАБА, член Спілки театральних діячів України Котова Лариса Миколаївна.

Відкриваючи урочистості, модератор заходу і  керівник наукового гуртка «Простір слова», доцент кафедри УДІД Богуславська Лариса Георгіївна привітала всіх учасників та гостей з початком  нового сезону зустрічей, ознайомила з планом роботи та  закликала всіляко долучатися до наукової діяльності кафедри. Особливою активністю відзначилися студентки архітектурного факультету. З цікавими  фактами про європейські мови познайомили присутніх студентки гр. АРХ-19-3 Кігалова Маргарита та Кравченко Дарія. Підтримала і доповнила тему багатьма вдалими спостереженнями  студентка гр. АРХ-19-4п  Галаницька Анастасія. Нагадали про те, які мови в різні історичні періоди були найпоширенішими на європейських теренах, студентки гр. АРХ-19-2 Яценко Анастасія та Гамій Світлана.

Мовне життя є цілим всесвітом, тож підтримали та розвинули тему  різноманіття та поширення європейських мов студентки гр. АРХ-19-4п Ігнатьєва Софія та Коба Аліна. Студентка гр. АРХ-19-4п  Майборода Дар’я підготувала змістовну доповідь про те, як сьогодні здійснюється викладання мов у різних куточках світу, а ось студентки гр. ЗУК-20ст Крива Анастасія та Скрипниченко Поліна зібрали цікавий матеріал щодо того, як навчаються української мови в країнах Європи. Розповідь про популяризацію української  у світі і широке зацікавлення вивченням нашої рідної мови підготували студентки гр. АРХ-19-4п Нігматулліна Вікторія та Абдінова Катерина.

Сьогодні вивчати мови протягом усього життя, відкриваючи з кожною мовою новий світ і нові горизонти,  – це вже не просто мрія чи ідеал для нечисленного кола зацікавлених  філологією людей. Вільне володіння кількома мовами уже стало нормою європейського життя і належного рівня освіти. Тож натхнення до того, щоб поглиблювати та розширювати мовні обрії отримали всі, хто завітав на свято Європейського дня мов у сонячно-солодкий вересневий понеділок.

Керівник наукового гуртка «Простір слова»,

доцент кафедри УДІД

Богуславська Лариса Георгіївна

?>
вверх