17.03.2020

Як правильно написати анотацію?

Що допомагає вченому прийняти рішення: читати статтю колеги чи ні? Перш за все це назва, але наступним і важливим кроком в ознайомлені з науковою роботою буде анотація, про яку і піде мова у цьому матеріалі.

Анотація допомагає більш точно зрозуміти головну тему, цілі, проблематику дослідження. Важливо писати її таким чином, щоб вона змогла допомогти досліднику зупинитися на Вашій статті та вирішити його задачу.

Всі журнали, які входять до Scopus та Web of Science, висувають високі вимоги до написання резюме науковій роботі та ключових слів, тому що завдяки цьому індексація, пошук та цитування матеріалу буде відбуватися краще. Окрім цього, під час експертного розгляду, рецензенти зможуть швидко та легко зрозуміти, яку статтю вони тримають в руках, а це покращить її шанси на скорішу публікацію.

Створюючи анотацію, потрібно продумати спосіб її оформлення, щоб вона була доступна під час пошуку та розкривала максимум корисноїї інформації. Тоді інші вчені зможуть використати таку статтю у своїх дослідженнях, що буде допомагати покращувати наукометричні показники автора.

Більше у інформаційних матеріалах

?>
вверх