23.09.2021

«WORLD CLEANUP DAY» В ПДАБА

17 вересня на внутрішньому дворі та прилеглій до Придніпровської державної академії будівництва та архітектури території кипіла робота – студенти та працівники долучилися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Поруч , як кажуть, засукавши рукави трудилися студенти, професори, проректори і ректор.

Все відбувалося за планом, на п’яти локаціях, в лабораторіях. Прибирали, складали, рубали, вигрібали, пиляли, виносили, вантажили… Із посмішками, молодечим задором, навіть, ентузіазмом. Такого підйому, здруженості, та й взагалі, відчуття задоволення від корисної, потрібної справи, ветерани академії не пригадують.

Фронт робіт, дійсно, був чималий. Великі гори будівельного сміття – в академії останнім часом виконано багато будівельних робіт, замінено вікна, роками не прибирали далекі закутки, цьогорік, як ніколи, піднялась дикоросла порость… Із завданнями усі впорались та ще й один одному допомагали. Аби до фінішу Дня великого прибирання прийти разом і разом порадіти, що спільний простір став чистішим. Тут же народжувались ідеї, як обладнати майданчики для відпочинку, адже вони будівельники та архітектори.

Можна назвати кращих, але виділити когось – це все одно, що образити когось. Усі попрацювали на совість. Понад 250 учасників дня прибирання, понад 20 тон відсортованого та вивезеного сміття…

На завершення цього чудового дня усіх чекали сюрпризи. Студенти архітектурного факультету отримали і цікаві історичні книжки про Катеринослав на Кільчені. Другим сюрпризом для усіх стало пригощання смачнючим пловом та бутербродами.

День видався добрим! Тому, дехто почав замислюватися: а чи не слід було б такі дні прибирання організовувати частіше.

Додамо лише, що Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відбувся у 24 регіонах України та 180 країнах світу.

?>
вверх