29.04.2024

Вивчаємо народні традиції:чаруюче свято Лелі!

27 квітня студенти архітектурного факультету ПДАБА освітньої програми «Краєзнавчо-екскурсійна робота» взяли участь у лекції-екскурсі носія народних традицій, Віри Андріївни Аннусової, що була присвячена маловідомому нині народному святу, яке відзначалося після закінчення основних весняних хліборобських робіт.

Обряд обрання Лелі, плетіння вінків, подарунки учасникам свята, які від імені Віри Андріївни дарувала Леля, та багато-багато цікавого про наші народні традиції лишили незабутні враження у студентів гр.КЕР-23 Юлії Сінчукової, Оксани Неплюй, Альбіни Середи та Лізи Гужвій (куратор – ст. викл. каф. УДІД Світлана Волкова).

Коли ниви вже засіяні, селяни збиралися, як правило, у неділю, щоб вшанувати те, що ототожнювалося з весною. Весна приносила різноманіття селянського раціону харчування, оскільки саме з кінця квітня – початку травня на столі з’являлася молочна їжа. Що ж готували на це народне свято? Про це і не тільки дізналися на святі Лелі студенти, які готуються стати фахівцями з краєзнавчої діяльності та екскурсійної роботи.

Відомий вислів «Знайди собі справу по душі і ти ніколи не будеш працювати» – якнайкраще віддзеркалює чудову професію краєзнавця-екскурсовода, яку можна здобути вступивши на спеціальність 032 Історія та археологія, ОП «Краєзнавчо-екскурсійна робота» у ННІ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури».

Дякуємо комунальний заклад «Музей спротиву Голодомору» Дніпровської міської ради та Аннусовій Вірі Андріївні за організацію та проведення цього чудового весняного свята!

?>
вверх