17.01.2024

Виставка витинанок «Мережані дива»

11 січня 2024 року у Дніпровському будинку мистецтв відбулося відкриття персональної виставки нашої колеги,  доцентки кафедри «Основ Архітектури» Олени ПОЛОВНОЇ-ВАСИЛЬЄВОЇ «Мережані дива». Це вже п’ята персональна виставка мисткині у Дніпрі.

Як мисткиня Олена Половна-Васильєва з 2002 року є постійним учасником різноманітних виставок: регіонального, всеукраїнського, міжнародного значення, міжнародних пленерів і Всеукраїнських історико-культурологічних фестивалів.

У експозиції можна помилуватися різними видами витинанок: рапортно-фризові композиції, сюжетні зображення в дзеркальній симетрії, композиції вільного характеру. Розмаїття представлених робіт переконує, що авторка досконало володіє технікою витинання. Саме такими витинанками жінки прикрашали вікна селянської хати, затуляючи їх від «цікавих очей».

Круглі композиції образу сонця нагадують про поклоніння наших пращурів життєдайному світилу. Представлені і сюжетні витинанки, що відображають певні події, в яких поєднуються зображення фігур людей, птахів, квітів. Можна побачити цілий великий цикл образів українських жуків, які занесено у червону книгу.

Якщо ви скучили за рукотворною красою  та хочете відпочити душею – приходьте до Дніпровського будинку мистецтв на виставку, яка працює  без вихідних. Адреса – вул. Філософська, 23. Вхід безкоштовний.

За матеріалами Юліанни Кокошко, сайт Новини Дніпра

?>
вверх