16.05.2023

Високий гість академії та Архітектурного факультету – Великі перспективи!

16 травня 2023 року, під час робочого візиту Ambassade de France en Ukraine Посол Франції в Україні пан Етьєн де ПОНСЕН та радник з питань культури пан Олів’є ЖАКО відвідали Придніпровська державна академія будівництва та архітектури.

Візит почався із короткої екскурсії та огляду муралу на стіні головного корпусу ПДАБА, до речі, створеного французським майстром вуличного живопису за мистецьким псевдонімом ПОПЕЙ два роки тому за підтримки Посольства Франції. Сторони обговорили можливості розвитку проєктів для студентів архітектурних спеціальностей.

Досягнуто домовленостей щодо організації стажувань українських студентів у Франції, розширення партнерства академії із французськими закладами вищої освіти. Серед конкретних пропозицій пан Етьєн де ПОНСЕН запропонував ПДАБА налагодити співпрацю із відомою у Європі Паризькою академією архітектури, видачі подвійних дипломів архітекторам, програм студентської мобільності та співпраці професорсько-викладацького складу освітніх закладів-партнерів.

З боку академії участь в обговоренні стану освітнього процесу і наукової роботи в умовах війни та перспектив розвитку взаємодії між ПДАБА та французськими вишами взяли: ректор Микола САВИЦЬКИЙ, проректор з наукової роботи Владислав Данишевский, завідувач Навчально-наукового центу міжнародної освіти та співробітництва Юлія ДЕГТЯРЬОВА, декан архітектурного факультету Олександр ХАРЛАН.

На завершення візиту пан Етьєн де ПОНСЕН подякував за гостинність і багаторічну плідну співпрацю із вишами Франції, регіональним преставництвом «Альянс Франсез».

https://www.facebook.com/pdaba.edu.ua/posts/pfbid02YJQ2iJNZi1tQrX3odPXtQ6qxB8DRs1m4zp24EQVqY2tD3N7h73VHi9NPkfeWnVUkl

?>
вверх