19.05.2023

Вишиванка – духовний ДНК-код нації

Сьогодні в Придніпровській державній академії будівництва та архітектури відзначили День вишиванки – 2023.

Студенти,  працівники академії, вимушені переселенці з окупованих територій стали учасниками свята, яке шанують українці по всьому світу та громадяни понад 60-ти держав, на знак підтримки українського народу у боротьбі проти агресії росії та захоплення мужністю Збройних сил України.

Це для них повсякденним одягом стала форма «вишита» пікселем. Це їм завдячуємо щодня можливістю працювати, діяти заради спільної Перемоги, заради прийдешнього Миру, заради відбудови нової інноваційної України. І тут неабиякі надія покладаються на фахівців будівельних спеціальностей. На цьому наголошував ректор академії Микола САВИЦЬКИЙ у своєму зверненні до присутніх.

Учасники свята – ошатні, піднесені, зібрані! Від дорослих – до найменшого – у вишиванках. Учасники концертної програми студенти-аматори  – у національних костюмах, вишиванках дарували душевні українські пісні.

Вишиванка! Святковий національний одяг,  вишитий глибоко символічними візерунками, що уособлюють єдність поколінь, віру, надію, любов та нескореність українців. Що уособлює риси,  які і є духовним ДНК-кодом  нації.

…Я вишиванку  одягаю знову
І серце в грудях – наче вільний птах…

Переможемо, як перемагали наші пращури!

Відбудуємо новітню Україну!

Ніколи не забудемо!

?>
вверх