23.05.2024

Всеукраїнський хакатон у звягелі:формуємо професійні навички здобувачів

10 травня 2024 року в м. Звягель відбувся креативний та плідний Всеукраїнський культурно-туристичний хакатон «Заміксуй туризм у Звягелі», присвячений 175-річчю від дня народження видатної української письменниці Олени Пчілки.

Подія зацікавила й зібрала понад 40 учасників із провідних українських вишів, які разом з викладачами прибули до міста, щоб засвідчити свої професійні знання та практичні навички, поглибити інтелектуальну зорієнтованість в історії та культурі України, зокрема продемонструвати вміння поєднувати теоретичну підготовку з сучасними запитами життя.

Студенти та викладачі архітектурного факультету (групи ДС-23, УМЛ-23, КЕР-23)  ННІ ПДАБА протягом декількох місяців розробляли брендбук міста Звягеля (логотип, слоган) та настільну гру з туристично-краєзнавчою тематикою (літературне лото «Поетичний світ Лесі Українки»). Обовʼязковою умовою участі у заході було представлення презентаційної екскурсії про місто Дніпро у відеоформаті.

Сертифікати про участь у Всеукраїнському культурно-туристичному хакатоні та внесок у культурно-туристичний потенціал Звягельської громади отримали студенти архітектурного факультету:Бондаренко Ангеліна (група ДС-23-1); Головченко Анатолій (група УМЛ-23); Ніщенко Єлизавета (група ДС-23-1); Стойчева Любов (група УМЛ-23); керівники проєктних груп Баранник Олена Юріївна (к. філол. н., доц., завідувач кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності); Богуславська Лариса Георгіївна (к. філол. н., доц., доцент кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності).

Окрему подяку організатори заходу висловили проєктній групі, що готувала відеопрезентацію Сінчуковій Юлії (гр. КЕР-23), Середі Альбіні (гр. КЕР-23), Неплюй Оксані (гр. КЕР-23), Гужвій Єлизаветі (гр. КЕР-23), Храмовій Єві (гр. УМЛ-23); Кіцелюк Поліні (гр. УМЛ-23) та керівникам проєктних груп Харченко Катерині Сергіївні (завідувачу кафедри дизайну та реконструкції архітектурного середовища), Лисенко Галині Іванівні (доценту кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності), Волковій Світлані Петрівні (старшому викладачу кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності), незмінному режисеру найкращих відео Академії Юлії Лопатниченко.

Учасники не лише представили свої проєкти, а й відвідали музеї Лесі Українки, родини Косачів та Звягельський замок. Під час хакатону напрацювали найрізноманітніші ідеї для збільшення туристичної привабливості Звягеля та закріпили професійні навички, набуті за своїми освітніми програмами. Участь у хакатоні не лише посприяла засвоєнню нових знань, але й формуванню почуття гордості за свою країну та бажання долучатися до її подальшого розвитку.

?>
вверх