01.11.2021

ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ: «НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ: БЕЗПЕКА ТА ЗАХИСТ»

28-29 жовтня на базі Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України проходила ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Надзвичайні ситуації: безпека та захист».

Учасники обговорювали актуальні питання прикладних наукових аспектів прогнозування та запобігання надзвичайним ситуаціям, що пов’язані із різноманітними сферами діяльності суспільства, надання можливості для реалізації вагомих наукових проектів, здійснення ефективного пошуку сучасних технічних і технологічних рішень, налагодження співпраці із практичними працівниками, вченими та фахівцями в галузі цивільної безпеки.

У конференції взяли участь 216 учасників, з них 26 докторів наук та 114 кандидатів наук з України, США, Республіки Польща. З вітальним словом до присутніх звернувся начальник інституту генерал Віктор Гвоздь, який зауважив: «Наукові здобутки та обмін досвідом, результатами досліджень допоможуть вирішити актуальні питання у сфері пожежної та техногенної безпеки, налагодити тісне спілкування між студентами, ад’юнктами, аспірантами й вченими, стимулювати інтерес до науково-дослідної діяльності та виявлення творчого потенціалу молоді».

На пленарному засіданні виступив професор Шатов С. В., з доповіддю «Безпека особового складу при ліквідації пожеж на висотних об’єктах», в якій були зроблені акценти на створення підйомників для гасіння пожеж з додатковими засобами безпеки.

?>
вверх