26.09.2023

Враження студентки від стажування за кордоном

Чи хотілось тобі колись перелетіти океан і побачити як живуть та навчаються на іншому континенті, а саме в Північній Америці? В мене була мрія побачити ту культуру, яку нам показують в багатьох фільмах. Для цього я обрала перспективний і цікавий варіант – дослідницьке стажування Mitacs в Канаді.

На третьому курсі, в жовтні 2022 року, я заповнила заявку на участь в цьому стажуванні. На початку грудня я дізналась, що одна з професорок обрала мене і чекала на мою згоду на участь в її проекті. Авжеж я погодилась! Данна програма покриває усі витрати, які виникають в період стажування, починаючи з перельоту, закінчуючи харчуванням. Це була неймовірна можливість зробити свій вклад в науковій сфері, а також дізнатись про життя в Канаді. І так в кінці квітня я відправилась за океан здобувати новий досвіт.

Моє стажування почалось 1 травня і тривало 12 тижнів. Я мешкала в штаті Квебек, місто Сагеней, спілкувалась французькою мовою, а наукову статтю писала англійською. Навколо була неймовірна природа, купа лісів і річок, неподалік був навіть фіорд. Я співпрацювала з професоркою канадського університету. Вона була зацікавлена в наданні нових способів дослідження для мене, постійно підтримувала і допомагала. Результатом нашої роботи стала наукова стаття на тему проектне фінансування.

Впродовж стажування я також встигла побачити інші міста Канади. Я відвідала місто Квебек і Монреаль. Я люблю подорожувати, тому кожне нове місто приносило мені все більше задоволення!

Я дуже рада, що пройшла на це стажування і змогла поїхати туди. Цей досвід залишиться зі мною назавжди.

Якщо ти зацікавлений в науковій роботі і збагаченні свого досвіду в цій сфері, то тобі пряма дорога на це стажування. Необхідно непогано знати англійську або французьку, подати заявку, де буде описаний твій науковий досвід, обрати проекти, які сподобались і чекати на фіт бек від приймаючої сторони. За більш детальною інформацією звертайся на офіційний сайт Mitacs, у розділ Globalink Research Internship, а також можеш писати мені. Бажаю успіху!

?>
вверх