03.03.2020

Візит заступника міністра освіти та науки Єгора Стадного до ПДАБА

27 лютого у ДВНЗ “Придніпровській державній академії будівництва та архітектури” відбулась зустріч представників колективу та студентів із заступником міністра освіти та науки України Єгором Стадним .

На початку зустрічі гість виклав принципи реформування вищої освіти, спрямованої на мотивацію викладачів та студентів. Викладачів – підвищувати якість освіти, а студентів – здобувати потрібні професійні знання.

Друга частина зустрічі, запитання-відповіді, поступово переросла у невимушений діалог двох зацікавлених сторін. Говорили про дуальну освіту і вже впроваджені пілотні проекти, нові можливості вишів для монетизації наукового потенціалу, про перспективи працевлаштування студентів та дешеві кредити для заснування бізнесів, про нові підходи у розрахунку і використанні бюджетів вузів.

Півторагодинна розмова додала колективу і студентам розуміння щодо спрямованості і етапів реформи вищої освіти, та переконала у обізнаності керівників міністерства щодо проблем та баченні шляхів їх подолання.

На завершення зустрічі ректор академії професор Микола Савицький від імені учасників зустрічі подякував поважному гостю.

Запис трансляції події можна переглянути на YouTube  каналі за посиланням.

https://youtu.be/SsGfA44Ld_4

?>
вверх