01.07.2022

Вітання з Днем архітектора

ДОРОГІ  НАШІ АРХІТЕКТОРИ!
Без Вашої творчої наснаги світ не був би таким яскравим, комфортним і привабливим! Ви дивитесь навкруги не так, як інші. Ви бачите майбутнє так, як ніхто його не може побачити. І цей особливий погляд є початком матеріалізації наших селищ, міст, вулиць, парків, стадіонів… Усього, без чого ми не можемо уявити своє життя.
За майже 100 років існування наша академія випустила близько 65 тисяч фахівців будівельної галузі. І, уявляєте, третина із них – це архітектори! Сьогодні наші випускники-архітектори працюють практично в усіх містах України, у більшості країн Європи і світу, очолюють і створюють власні архітектурні майстерні. Це є незаперечним фактом спроможності архітектурної школи ПДАБА, високого фахового рівня наших викладачів архітектурних дисциплін.
Ще одна приємна новина в житті архітекторів нашого регіону. Кілька днів тому сесія Дніпровської міськради своїм рішенням «дерусифікувала» ряд вулиць, в одній із назв увічнено ім’я активного засновників архітектурного факультету, вчителя великої плеяди наших архітекторів – Архітектора Олега Петрова. Віднині академія знаходиться на вулиці його імені.
Та піднесений настрій, хочемо ми того чи ні, затьмарюють події останніх місяців. Сьогодні, коли підступний агресор руйнує наші міста і села, ми маємо усвідомлювати, які великі сподівання покладає країна на архітекторів у відновленні будівель, інфраструктурних об’єктів, доріг, мостів, парків. Україна має відновитися , як той Фенікс, стати ще кращою, зразковою європейською країною, де панує гармонія між зовнішнім середовищем і творінням рук людських.
Україна вдячна Вам, Зодчі, за творчу наснагу і сподівається, що з Вашою допомогою вдасться матеріалізувати найкращі сподівання громадян України.
Захистимо майбутнє, відбудуємо разом!
Слава Україні!
Микола САВИЦЬКИЙ,
ректор ПДАБА
?>
вверх