16.07.2021

Відкриття муралу

Вже майже два тижні відомий французький художник пан Попей (Popay), працює в Дніпрі над створенням муралу на будівлі одного із навчальних корпусів Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Проєкт реалізується в рамках «Французської весни» за підтримки Посольства Франції в Україні, Французького інституту в Україні та Альянс Франсез у м. Дніпро.

Унікальність проєкту полягає в тому, що народження цього своєрідного твору художньо-дизайнерського мистецтва – приклад міцних ділових зав’язків із французськими друзями, які розвиваються, в тому числі, і в культурній площині.

Без сумніву новий мурал – знакова подія для міста і академії. Адже дизайнерське рішення французського художника гармонійно вписується в навколишній ландшафт і прикрашає історичну будівлю міста. Яка свого часу спроєктована професором, Заслуженим архітектором України, засновником кафедри архітектури в академії Олегом Борисовичем Петровим в архітектурному стилі широковідомого французського архітектора Ле Корбюзьє, піонера архітектурного модернізму і функціонализму.

Запрошуємо відвідати урочистості!

Познайомитись ближче із творчістю майстра можна за посиланням: https://www.facebook.com/1popay

Урочисте відкриття відбудеться 16 липня 2021 року об 11:00 за адресою:

Придніпровська державна академія будівництва та архітектури

вул. Чернишевського 24А, м. Дніпро

на розі вулиць Чернишевського та Василя Жуковського.

?>
вверх