23.03.2023

Відкрита науково-популярна лекція із циклу «НЕЗЛАМНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ: ІСТОРІЯ ТА СЬОГОДЕННЯ»

У день початку весняного рівнодення, 20 березня, в ПДАБА відбулась чергова відкрита науково-популярна лекція із циклу «НЕЗЛАМНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ: ІСТОРІЯ ТА СЬОГОДЕННЯ»

Тема лекції: «ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ ЗАПОВІДНОЇ СПРАВИ В УКРАЇНІ: ПАТРІОТИЧНИЙ АСПЕКТ» (ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЗЕМЛІ)»

Що людина посіє – те й пожне. Не будемо про це забувати. Почнімо ж кожен із себе! Який слід ми залишимо по собі на Землі?

День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об’єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами. Дату проведення свята обрали не випадково, адже 20 березня – день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.

У нашій академії кожного року у ці весняні дні проводиться місячник екологічної культури для першокурсників усіх факультетів. Вперше в Україні у нас створено ЦЕНТР ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЗЕЛЕНОЇ АРХІТЕКТУРИ під керівництвом ректора ПДАБА М.В. Савицького, де досліджуються нові технології, нові матеріали, національні традиції збалансованого інноваційного розвитку нашого суспільства.

Ось і цього року ми вирішили обговорити зміст цього дня з різних точок зору – екології та екологічної психології. Керівник психологічної служби ПДАБА Марина СКЛАДАНОВСЬКА  розповіла про актуальність цієї галузі психологічної науки, про психологічний вплив природного середовища на людину. Завідувачка кафедри екології та охорони навколишнього середовища Тетяна ЯКОВИШИНА продемонструвала фото з  українських заповідників, національних парків та розповіла про сучасні проблеми збереження природних територій під час воєнного стану.

Тема бесіди не залишила байдужими слухачів, виникли питання, розмова була жвавою й цікавою.

Що людина посіє – те й пожне. Не будемо про це забувати.

Почнімо ж кожен із себе! Який слід ми залишимо по собі на Землі?

Переглянути лекцію можна на нашому youtube- каналі за посиланням https://youtu.be/WmI7HSWLL0I

?>
вверх