17.10.2023

Відкрита лекція з дисципліни «Автомобільні дороги» к.т.н., доцента кафедри АДГЗ Трегуб О.

9 жовтня 2023 року відбулась відкрита лекція к.т.н., доцента кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою Олександра Трегуба з дисципліни «Автомобільні дороги» для студентів групи ГіЗ-20 на тему: «Визначення геометричних елементів автомобільних доріг з урахуванням норм відведення земельних ділянок для їх будівництва та реконструкції». На лекції були розглянуті питання обґрунтування параметрів поперечного профілю автомобільних доріг, кривих у плані та поздовжньому профілі, методика визначення межі смуги відведення з урахуванням норм відведення земельних ділянок для будівництва та реконструкції автомобільних доріг, технологія будівельного інформаційного моделювання для побудови траси та профілів автомобільних доріг, штучних споруд.

Заняття проведено в онлайн режимі у каналі Teams. Основні теоретичні положення за темою лекції були представлені із застосуванням презентаційного матеріалу. Під час лекції, для висвітлення питань за темою, використовувались цифрові моделі рельєфу місцевості, демонструвались приклади проектних рішень автомобільних доріг та штучних споруд на тривимірних цифрових моделях об’єктів будівництва та реконструкції з використанням програмних комплексів Civil 3D та InfraWorks, що дозволило утримувати увагу студентів та викликати науковий інтерес до предмету. Продемонстрована ефективність технології будівельного інформаційного моделювання для побудови траси та профілів доріг і оптимального трасування доріг з урахуванням особливостей території.

12.10.23. Після обговорення лекції на засіданні кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою, викладачі відзначили високу якість підготовки та подачі навчального контенту з використанням сучасних методів та інформаційних технологій.

?>
вверх