23.02.2022

Відкрита лекція на тему: «Впровадження новітніх технологій в будівництві автомобільних доріг при реалізації Президентської програми «Велике будівництво» на Дніпропетровщині» 

У понеділок 21 лютого об 11:00 відбулася відкрита лекція на тему:    «Впровадження новітніх технологій в будівництві автомобільних доріг при реалізації Президентської програми «Велике будівництво» на Дніпропетровщині»  для студентів всіх курсів освітніх програм «Автомобільні дороги і аеродроми». Запрошений лектор, професіонал-практик з багаторічним досвідом роботи в дорожньо-будівельній галузі – Сергій Степанович Кочан, заступник начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

На лекції студенти мали змогу ознайомитися з результатами національної програми Президента України «Велике будівництво» на Дніпропетровщині. За 2021р. було побудовано і відремонтовано 5098 км доріг державного значення, що складає 11% всієї мережі доріг. Всього за 2021-22 р.р. було відновлено 38% основної мережі доріг, що складає 9154 км доріг. По Україні виконано 85,3% середнього і поточного ремонту автодоріг. По Дніпропетровській області було заплановано відремонтувати 387 км доріг, але план було перевиконано і відремонтовано 460 км. За 2020 р. було збудовано і відремонтовано 213 штучних споруд, а у 2021 р. – 250 штучних споруд.

Укладено 259,3 км нового дорожнього покриття на дорозі Єдності М-30 Стрий-Ізварине.

Також збудовано ІІ чергу Південного обходу м. Дніпро. Це дорога І категорії, протяжність складає 7,1 км, проїзд відкрито 17 грудня 2021 року.

Студенти всіх курсів освітніх програм «Автомобільні дороги і аеродроми» у 2020 і 2021 р.р. мали можливість на власні очі спостерігати за будівництвом траси Н-31на екскурсіях, що були організовані кафедрою автомобільних доріг, геодезії та землеустрою на один із головних проєктів країни – будівництво траси Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка.

Н-31 є частиною маршруту з Дніпра до Києва, дорога стане першим справжнім українським хайвеєм. Крім того, це перше будівництво нової дороги такого рівня за всі часи незалежності України. Нова якість дороги дасть змогу водіям скоротити на дві години час проїзду з Дніпра до Києва. Протяжність в межах Дніпропетровської області – 58,1 км, збудовано 28,6 км.

Студенти ознайомились новими технологіями, а саме: холодного ресайклінга, вібро-резонансного руйнування, улаштування ЩМА з використанням перевантажувача. І побачили, як робиться перевірка якості виконаних робіт збереження доріг від перевантажень.

Студенти освітньої програми «Автомобільні дороги і аеродроми» і викладачі кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою дуже вдячні заступнику начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Сергію Степановичу Кочану за цікаву і змістовну лекцію.

Чекаємо на нові лекції і екскурсії на будівництво автомобільних доріг в рамках реалізації Президентської програми «Велике будівництво» на Дніпропетровщині.

 

Кафедра автомобільних доріг, геодезії та землеустрою.

?>
вверх