05.11.2023

Відбудова та розвиток України: сучасне бачення

3 листопада в залі Вченої ради  ПДАБА відбулась ділова зустріч в рамках спільного освітньо-прикладного проєкту ПДАБА та ГО «Асоціація випускників і друзів ПДАБА»

«ВІДКРИТІ ДІАЛОГИ: ВІДБУДУЄМО УКРАЇНУ», який започатковано в розвиток циклу публічних науково-популярних лекцій науковців академії «ПЕРЕМОЖЕМО – ВІДБУДУЄМО!».

Цього разу студенти зустрілися із Володимиром ЗРАЖЕВСЬКИМ, випускником академії, головою Межівської територіальної громади, головою Правління ГО «Асоціація випускників і друзів ПДАБА», головою регіонального відділення «Всеукраїнської асоціації громад».

Представляючи гостя, в.о. ректора, проректор з наукової роботи Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ, підкреслив неординарність особистості Володимира ЗРАЖЕВСЬКОГО, який є великим другом академії, вісім років очолює Межівську територіальну громаду, плідно співпрацює з різними організаціями та міжнародними фондами задля розвитку території і невпинно продовжує вчитися…

Як керівник із великим життєвим багажем Володимир Миколайович відразу розставив, як то кажуть, крапки над «і»: моя розповідь носитиме мотиваційний характер, хочу, щоб ви, в майбутньому дипломовані спеціалісти, розуміли ваше найважливіше місце у відновленні України.

Чимало важливих порад і інформації отримали студенти: як найкраще підготуватися до майбутньої місії, наскільки потрібні і високооплачувані сьогодні будівельники, як важливо розумітися у проектному менеджменті, землевпорядкуванні, чому без комплексних планів розвитку у територій немає майбутнього, що треба, аби держава та міжнародні інвестори вкладали кошти у відновлення і розвиток економіки територій і країни. На одній з недавніх нарад під проводом Міністерства розвитку територій та Міністерства економіки України було названо суму вже акумульованих коштів на потреби відновлення – 50 млрд. євро. Звичайно, цього недостатньо, але це лише початок.

Та й війна ще не завершилась і ворог лютує. Як на підтвердження, пролунала повітряна тривога і усім довелося переміститися в укриття. Щоправда не надовго.

Після вимушеної перерви гість запропонував познайомитись із стратегічно важливим документом – «Концепція плану України». Наведемо лише один пункт:
– ЗАПРОПОНОВАНІ РЕФОРМИ ТА ІНВЕСТИЦІЇ БУДУТЬ СПРЯМОВАНІ НА СПРИЯННЯ ЕКОНОМІЧНОМУ ЗРОСТАННЮ, СТІЙКОСТІ ТА МОДЕРНІЗАЦІЇ ШЛЯХОМ МОДЕРНІЗАЦІЇ УКРАЇНИ ТА ПІДТРИМКИ ПРОЦЕСУ ВСТУПУ ДО ЄС.

Тільки но гість встиг завершити презентацію, як – знову повітряна тривога…

Що ж, нашим захисникам на передовій важче на кілька порядків. А студентам, як відзначив Володимир ЗРАЖЕВСЬКИЙ, завдячуючи мужності, героїзму і самопожертві бійців сил оборони, надано можливість готуватися до свого фронту із відновлення України. Перемога, беззаперечно, буде! І відновлення відбудеться! Відбудується Україна, нашими спільними зусиллями!

?>
вверх