02.11.2022

Вчені ПДАБА – роботодавці Дніпропетровщини: спіпраця триває!

З метою реалізації положень Меморандуму про співпрацю між академією та Федерацією організацій роботодавців Дніпропетровщини 28 жовтня 2022 року відбулося засідання круглого столу «Нові проекти вчених Придніпровської державної академії будівництва та архітектури для розвитку економіки України».

Модератором заходу виступив в.о. ректора, професор Владислав Данішевський.

Участь у засіданні та обговоренні доповідей від експертної групи Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини взяли: Олександр Галаган – голова Дніпровської міської організації роботодавців, Микола Шевченко – координатор експертів Дніпропетровської обласної організації роботодавців, Олена Сова – голова Дніпропетровської обласної організації профспілки будівництва та промисловості будівельних матеріалів, Вікторія Дьоміна – директор «АМ-консалтингова група», Наталія Ісаєва – директор ТОВ «Видавничо-поліграфічний дім «Формат А+», Тетяна Суворова – директор ТОВ «Реклама Центр», голова ГО «Асоціація рекламодавців України», Денис Яшин – підприємець, маркетолог, Наталія Расторгуєва – директор з персоналу ПрАТ «Кривий Ріг Цемент».

На розгляд учасникам круглого столу були представлені тематичні доповіді провідних вчених академії:

«Склади та технологія легких бетонів для теплоізоляції конструктивних елементів будівель і споруд». Доповідач Олександр Конопляник – завідувач кафедри залізобетонних конструкцій.

«Застосування 3d-друку для потреб післявоєнної відбудови України; суть та особливості реконструкції житлових будинків різних конструктивних систем; збереження пам’яток архітектури міст шляхом розробки методики якісної і кількісної оцінки їх стану і можливості відновлення або реконструкції; метод оцінювання рівня екологічної безпеки житлового приміщення; розробка інноваційної методики оцінки містобудівних факторів сучасних міст в умовах реконструкції і нового будівництва на предмет відповідності вимогам smart siti». Доповідач Петро Саньков – професор кафедри архітектури.

«Автоматизована система управління ланцюгом постачань на основі прогнозування попиту на товари». Доповідач Олександр Климчук – доцент кафедри менеджменту, управління проєктами і логістики.

Експерти Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, науковці академії активно спілкувалися з доповідачами, обговорювали наукову актуальність методик та розглядали можливості практичного впровадження в економіку України.

Результатом проведення засідання була домовленість про створення спільного громадського об’єднання для вирішення нагальних цілей у розвитку науки та бізнесу Дніпропетровщини та України в цілому.

Відділ працевлаштування та практичної підготовки  здобувачів освіти «Кар’єрний ХАБ» і надалі буде виконувати свою роботу з впровадження наукового  та професійного потенціалу академії для економічного відновлення України та ліквідації наслідків бойових дій.

?>
вверх