01.12.2023

Вчена Рада: важлива місія триває

28 листопада відбулось чергове засідання Вченої ради ПДАБА. Головуючим на засіданні, у зв’язку із відрядженням голови Вченої ради Миколи САВИЦЬКОГО, одноголосно було обрано голову Комісії з питань реорганізації ПДАБА, проректора з наукової роботи Владислава ДАНІШЕВСЬКОГО.

Нинішнє засідання було зовсім не рядовим. Невдовзі добігає термін завершення реорганізації академії – приєднання закладу до Українського державного університету науки і технологій, який має увібрати в себе і примножити силу чотирьох вишів Дніпра. Цим було зумовлено і запрошення на засідання Вченої ради в. о. ректора УДУНТ Костянтина СУХОГО, який запевнив, що фахові будівельники країні потрібні сьогодні і будуть потрібні завтра. А отже, колектив буде й надалі виконувати свою важливу місію. До речі, фахівці із інженерії, архітектури та усієї будівельної галузі – в десятці найпотрібніших в наступному десятиріччі.

Але перш за все, країні потрібен Мир, який буде здобутий лише внаслідок перемоги над агресором. Це можливе лише спільними зусиллями влади, армії, суспільства, кожного свідомого громадянина. Тож нікого не здивувала присутність на засіданні трьох представників бойового підрозділу ЗСУ. Ректорат і профспілковий комітет запросили їх, аби урочисто передати таке необхідне сучасне приладдя, придбане за рахунок благодійних внесків викладачів, співробітників і студентів. Від імені своїх побратимів, щиро подякував за допомогу випускник факультету ПЦБ Ігор Гаркуша, який вже пройшов великий бойовий шлях.

Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ вручив Посвідчення новим учасникам Асоціації випускників і друзів ПДАБА. Серед них і Валерій ОСАДЧУК, який представляє Слобожанську територіальну громаду, давнього і надійного партнера академії. Під оплески колег, Анатолію ЗЕЛЕНСЬКОМУ вручено Повідомлення про обрання його членом Національного комітету з теоретичної і прикладної механіки. Студентці Марії МИХАЙЛОВІЙ (науковий керівник – Олена КАХОВИЧ) вручено Почесну грамоту та Диплом за ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт “Молодь у системі публічного управління”.

Вчена рада розглянула великий перелік поточних питань:
– Підсумки проведення виробничих та навчальних практик. Доповідач – начальник відділу працевлаштування та практичної підготовки «Кар’єрний ХАБ» Ганна ПОЛЗІКОВА.
– Про затвердження Положення про лабораторію моніторингу якості освіти та планування навчально-методичної роботи. Доповідач – завідувач лабораторії моніторингу якості освіти та планування навчально-методичної роботи Віолетта ФЕДІНА.
– Про оновлення переліку гарантів освітніх програм спеціальностей за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти. Про внесення змін до освітніх програм та навчальних планів за спеціальностями першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Про започаткування освітніх програм  «Міське будівництво і господарство» за спеціальністю 192  за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями  вищої освіти. Доповідач – проректор з навчально-виховної роботи Галина ЄВСЄЄВА.
– Про затвердження положень про Лабораторію педагогічної майстерності та Лабораторію історії українських традицій хатобудування кафедри українознавства,  документознавства та інформаційної діяльності. Доповідач  – завідувачка кафедри Олена БАРАННИК.
– Про затвердження вартості послуги з оформлення виписки з програм навчальних дисциплін підготовки  спеціаліста / бакалавра / магістра. Доповідач – завідувач Навчально-наукового центру освітньої діяльності Павло НАЖА.

Вчена рада також розглянула питання:
– про затвердження тем дисертаційних робіт, індивідуальних планів та призначення наукових керівників (консультантів) аспірантам та докторантам 2023 року вступу;
– про затвердження висновку фахового семінару про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів докторської дисертації доцента кафедри експлуатації та ремонту машин Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, кандидата технічних наук Дениса ВОЛЧКА.
– про проведення попередньої експертизи докторської дисертації доцента кафедри державного управління і місцевого самоврядування Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Галини СТАРУШЕНКО.

На засіданні було проголосовано виборні справи про обрання на вакантні посади за конкурсом групи науково-педагогічних працівників академії, а також на посади доцента провідних кафедр.

З усіх розглянутих питань прийнято рішення згідно Положенню про Вчену раду, а також затверджено результати лічильної комісії. Головуючий на засіданні Вченої ради Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ подякував присутніх за плідну та конструктивну роботу.

?>
вверх