29.09.2022

Вчена рада: святкові вітання, важливі рішення

Відбулось чергове засідання Вченої ради ПДАБА. У зв’язку із відрядженням ректора Миколи Савицького, головувати на засіданні члени Вченої ради одностайно доручили  в.о. ректора  – проректору  з навчально-виховної роботи Галині Євсєєвій.
Дві приємні і знакові події передували діловій частині засідання. Проректор з науки академії Владислав Данішевський висловив пропозицію про поповнення числа Почесних професорів ПДАБА та представив Директора Інституту загальної механіки Рейнсько-Вестфальського технічного університету Аахена (Німеччина), доктора технічних наук, професора Бернда Маркерта.
Інститут загальної механіки Рейнсько-Вестфальського технічного університету Аахена багато років утримує перше місце у рейтингу серед університетів Європи. Вчені цього відомого закладу освіти виконували спільні проекти із науковцями академії.
Вчена рада одностайно підтримала пропозицію: звання Почесного доктора ДВНЗ ПДАБА було присвоєно доктору технічних наук, професору Бернду Маркерту. Знайомство і особиста презентація ідей нового Почесного доктора академії відбулась тут же, завдяки сучасним технічним можливостям відеозв’язку.
 
Друга знакова подія – наближення Дня працівників освіти. Із цим професійним святом присутніх і усіх педагогів академії щиро привітала  проректор  з навчально-виховної роботи Галина Євсєєва. Велика група педагогів академії за особисті досягнення у освітянській справі підготовки фахівців будівельної галузі та з нагоди професійного свята була нагороджена грамотами.
Вчена рада прийняла рішення  про подання:
д.т.н., проф
есора Світлани Шехоркіної, кафедра ЗБК на призначення стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених;
к.н. з арх. Тетяну Цимбалову на звання доцента  по кафедрі архітектурного проектування та містобудування.
 
Про хід виконання робіт щодо підготовки академії до зими доповів проректор з адміністративно-господарчої роботи  Бабенко М.М.
Про роботу з іноземними студентами доповіла завідувачка навчально-наукового центру міжнародної освіти та міжнародного співробітництва доц. Юлія Дегтярьова.
Про виховну роботи зі студентами у 2022-23 н.р. доповіла проректор з навчально-виховної роботи  Галина Євсєєва.
Рішенням Вченої ради оновлено перелік гарантів освітніх програм спеціальностей за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти;                                                     затверджено освітні програми та навчальні плани за другим (магістерським) рівнем вищої освіти;
затверджено систему заходів внутрішнього забезпечення якості освіти;
внесено тимчасові зміни до стандарту нп-01-17 «Правила призначення та виплати стипендій здобувачам вищої освіти».
На засіданні також прийнято рішення щодо друку статей у наукових виданнях, зарахування до докторантури, надання права наукового керівництва роботою аспірантів, затвердження освітньої програми та навчального плану за третім освітньо-науковим рівнем вищої освіти, змін до розподілу ліцензованого обсягу підготовки аспірантів за освітньо-науковим ступенем доктор філософії.
 
На засіданні було прийнято в рамках регламенту усі важливі рішення життєдіяльності академії в нинішніх умовах.
?>
вверх