15.06.2023

Вчена Рада: про економіку, стандарти, реорганізацію, науку

13 травня на позачергове засідання Вченої ради ПДАБА було винесено питання, рішення яких не терпіло зволікання. А почалося воно з символічних подій.

Під оплески присутніх голова Вченої ради,  доктор технічних наук, професор Микола Васильович САВИЦЬКИЙ  вручив завідувачу відділу аспірантури та докторантури ПДАБА, професору Ігорю Анатолійовичу СОКОЛОВУ  подяку та медаль  від Всеукраїнської громадської організації “Союз Чорнобиль України”, якою він відзначений за особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Було це давно (1986 рік), але не забуто!

Багато позитивних емоцій викликало і урочисте вручення дипломів і відзнак академії  кращим студентам-випускникам 2023-го року.  Адже вони – частинка життя, душі професорсько-викладацького складу академії, який кілька років навчав професії, прищеплював любов до фаху будівельника, не забуваючи про виховання високих людських якостей.

Грамотами за успіхи у навчанні, активну участь у науковій роботі, громадському житті та у зв’язку із закінченням навчання нагороджені магістри-науковці з різних факультетів:

БУДІВЕЛЬНИЙ ФАКУЛЬТЕТ:
– МУХА Анастасія;
– ЛУПИНА Олександр;
– РУНОВА Ніна;
– САМКО Богдан;
– РАХМАНІН Олексій;
– ЖУК Євгенія;
– ЧМИР Надія.

ФАКУЛЬТЕТ ЦИВІЛЬНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ ТА ЕКОЛОГІЇ:
– КОШЕЛЄВА Катерина;
– ПЕРЕНКО Вікторія;
– РІПНИЙ Олег;
– ЄВСЄЄВ Григорій.

АРХІТЕКТУРНИЙ ФАКУЛЬТЕТ:
– АПАНАСЕНКО Анастасія;
– БОРЦОВА Ірина;
– СИЗЬКО Вікторія;
– ОСТАПЕНКО Семен;
– ДМИТРЕНКО Дарина;
– ЧЕРНИШ Галина;
– ЗАВАЦЬКИЙ Олександр;
– ВОРОНОВА Єлизавета.

Вчена рада доскіпливо підійшла до питань порядку денного, оскільки усі вони матимуть прямий вплив на майбутній стан академії – економіку, стандарти, структуру, освітні та наукові здобутки.

Після обговорень доповіді завідувача відділу освітніх платних послуг ЛЮБУШКІНА В.І. та голосування приймались усі рішення з наступних питань:
– Про затвердження вартості надання освітніх послуг на денній та заочній формах навчання за ступенями «бакалавр» та «магістр» на 2023 – 2024 навчальний рік. Доповідач- завідувач відділу освітніх платних послуг ЛЮБУШКІН В.І.
– Про затвердження вартості надання освітніх послуг для осіб з іноземним громадянством на денній та заочній формах навчання за ступенями «бакалавр» та «магістр», «доктор філософії» та на підготовчому відділенні на 2023 – 2024 навчальний рік
– Про затвердження вартості надання освітніх послуг (за рік) на денній та заочній формах навчання за ступенем доктора філософії та доктора наук на 2023 – 2024 навчальний рік

Завідувач навчально-наукового центру освітньої діяльності НАЖА П.М. доповів про назрілі ЗМІНИ ТА НОВЕ БАЧЕННЯ ДЕЯКИХ СТАНДАРТІВ, зокрема:
– Про внесення змін до Стандарту ПДАБА ОП-08-19 «Положення про гаранта освітньої програми спеціальності»;
– Про внесення змін до Стандарту ПДАБА ОР-02-22 «Норми часу для планування й обліку навчальної, методичної, наукової та організаційної роботи НПП».

Про РЕОРГАНІЗАЦІЮ ЕКОНОМІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ доповів декан економічного факультету доц. ФІСУНЕНКО П.А.

На засіданні Вченої ради було РЕКОМЕНДОВАНО ДО ДРУКУ:
– альбом принципових технічних рішень при виконанні демонтажних робіт будівель та споруд. Автори: ПОВАЛЯЕВ І.С., НАУМОВ В.О., БЕЛОКОНЬ А.І., к.т.н., доц. НЕСЕВРЯ П.І.
– монографію Управління зацікавленими сторонами в оточенні проєкту. Автори: БЕЛОКОНЬ А. І., д.т.н. проф., КИСЛИЦЯ Л. В, к.т.н., доц., НЕСЕВРЯ П.І. к.т.н., доц.
– статей у збірнику наукових праць «Економічний простір» № 185, 2023р.

Розглянуто питання «Про звернення директора ННІІОТ МАХІНЬКА М.М. до Вченої ради.»

З усіх питань більшістю голосів, відповідно до регламенту  прийняті виважені рішення.

?>
вверх