28.09.2020

ВЧЕНА РАДА ПРАЦЮЄ

Чергове засідання Вченої ради  почалося із приємного моменту – оголошення подяки за плідну співпрацю між академією і Українсько-американським ліцеєм кандидату біологічних наук, доценту кафедри  екології та охорони навколишнього середовища А. І. Корабльовій.

 

Втім, це не завадило діловій частині засідання під головуванням проректора академії з науково-педагогічної, кадрової та виховної  роботи С. В. Іванцова.

 

До складу Вченої  ради  одностайним рішенням були введені к.т.н., доцент кафедри Матеріалознавства та обробки матеріалів О. В. БЕКЕТОВ та студентка групи ТГПВ-19, факультету Цивільної інженерії та екології  К. В. Дзюк.

 

Таємним голосуванням звання доцента по кафедрі Технологія будівельного виробництва присвоєно Л. В.  Кислиці, на отримання стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених затверджено кандидатуру докторанта С. Є. Шехоркіної.

 

Про хід виконання робіт щодо підготовки академії до зими доповів  проректор академії з адміністративно-господарчої роботи В. А.  Чернець. Зокрема, він відзначив, що попри хронічне недофінансування. проведено ремонт жорсткої покрівлі, реконструйовано котельню, проведено повну реквізію системи опалення, підписано договори із газопостачальною компанією, замінено велику кількість вікон, тривають ремонти санвузлів, великий обсяг робіт виконано ремонтною группою академії, тощо.

 

Про підсумки прийому до академії доповів відповідальний секретар Приймальної комісії О. С. Ліходій. І хоча вступна кампанія через пандемію подовжена і ще триває, попередні підсумки задовільні: 881 абітурієнт став студентом, суттєво зросла кількість іноземних студентів, зріс попит на навчання за основними будівельними спеціальностями. Серед завдань на майбутнє доповідач зосередився на необхідності проводити більш системну профорієнтаційну роботу, бути готовими до вступної компапанії в умовах  можливого жорсткого карантину, активізувати роботу освітнього цетру «Донбасс-Україна».

 

На засіданні Вченої ради було затверджено:

стандарт  ОП-07-20 «Положення про запобігання конфліктів інтересів, оскарження процедури та результатів проведення підсумкового контролю у ДВНЗ ПДАБА»;

перелік освітньо-наукових програм зі спеціальностей за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти та гарантів цих програм.

                                                                                                                           

 Окрім цього було затверджено рекомендації до друку навчального посібника «Теорія та методика викладання в сучасній вищій школі» та наукових статей у виданнях «Вісник Придніпровської державної академії будівництва та архітектури» і «Металознавство та термічна обробка металів».

Вчена рада розглянула й інші поточні питання.

 

?>
вверх