17.02.2022

В ЄДНАННІ – СИЛА

День єднання! «Великий народе великої країни, добрий ранок тобі! Сьогодні важливий день – День єднання нас всіх. Ми різні, різного віку, різної статі, з різних міст, регіонів, різних професій, різних талантів, різних знань, мов, релігій. Але об’єднує нас єдине бажання: жити в мирі, щасливо, однією родиною, з дітьми, з батьками.» Цими словами Президент Володимир Зеленський дав старт Всеукраїнському марафону єднання, який відбувся 16 лютого.
На тлі російської загрози до марафону масово приєдналися мешканці усіх міст і селищ країни. Ще на підходах до академії, біля прапора України, що майорить над Дніпром, зібралися представники Соборного району, студенти вузів. Імпровізований мітинг відбувся і на ганку Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Вільні від занять працівники долучилися до марафону. Розгорнуто великий прапор України, в руках прапорці, символічні малюнки – із Україною в серці.
Закликаючи до єднання, проректор академії Галина Євсєєва поставила питання, яке, безсумнівно, на вустах мільйонів наших громадян: «Куди ви дивитесь народи? Сьогодні – ми, а завтра – ви!»
«Суспільство поборе будь-якого ворога, досягне успіху, розвиватиметься лише за умови консолідації, єдності, спільної мети», – підкреслив завідуючий кафедри філософії Віктор Білополий.
Потужно лунає Гімн України, який хіба що переривається на лічені секунди сигналами автомобілей, що мчать вулицею. І це теж символічно, знаково: МИ ВСІ РАЗОМ, МИ ЄДИНІ У СВОЇЙ МЕТІ – ЖИТИ В МИРІ І ЗЛАГОДІ. Ми довели це усьому світу, коли добровільно відмовилися від ядерної зброї.
?>
вверх