29.10.2023

В День Нестора Літописця

Традиційно в День Нестора Літописця та в День української писемності та мови присуджується ПРЕМІЯ редакції збірника імені А. В. Пивовара. Цього, 2023 року її отримує Олександр Харлан (м. Дніпро), відомий архітектор та історик, за значний внесок в розвиток історичного краєзнавства Степової України, особливо – в церковну історію краю, включаючи козацьку добу. З 2004 року пан Олександр проводить свої дослідження й має в своєму доробку більш ніж 200 публікацій, включаючи книги, а також з 2005 року бере участь в важливих заходах з охорони пам’яток архітектури національного й місцевого значень та інших проєктах. Принагідно висловлюємо вдячність пану Олександру за багаторічну співпрацю з редакцією збірника, за його цікаві високопрофесійні дописи.

Також вручається:

Особлива відзнака – Володимиру Поліщуку (Кропивницький) – за серію з кількох книг, виданих в 2023 році – “Вони пробуджували національну свідомість народу”, “Автентичний,оригінальний або єдиний”, “Атрибутоване місто”, “Історія міста на мапах землеміра Павла Рябкова”, “Промінь світла у сінях”, “Місто Якова Паученка”, а також “Коли будинки мали власні імена” й “Місто на поштовій листівці” в співавторстві.

Відзнаки – Федору Шепелю за книгу “Призабуті імена: підпілля ОУН на Центральноукраїнських землях”; Андрію Бутку за монографію “Історія заселення та господарського освоєння території Задніпровських місць Гетьманщини (XVII – перша половина XVIII ст.)” та “Документи на право власності на ґрунти території Задніпровських місць Гетьманщини (ХVІІ – пер. пол. ХVІІІ ст.)” у співавторстві; Сергію Мілютіну за книгу “Борці за Українську державність: Фотій Мелешко, Василь Недайкаша, Андрій Гулий-Гуленко, Кость Пестушко, Герасим Нестеренко”.

ЩИРО ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ !!!

Пишаємось здобутком декана архітектурного факультету ПДАБА Олександра ХАРЛАНА!

?>
вверх