30.05.2019

УКРАЇНА  –  ПЕРЛИНА ЄВРОПИ. ДНІ ЄВРОПИ В АКАДЕМІЇ

Дні Європи традиційно відзначаються в України ще з квітня 2003 року, тобто на сьогодні  маємо свої усталені традиції урочистого святкування, наповненого згадкою про європейську спільноту, історію об’єднання країн, визначеність цінностей, що рухають життя європейців. Усього на території Європи розташовано 45 незалежних країн, економіка і культура яких тісно пов’язані між собою. Україна, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна посісти належне місце серед народів Європи і світу в цілому.

ПДАБА урочисто долучилася до загальнонаціональних урочистостей, присвячених Дню Європи. Концерт-студія «Єднаймося» зібрала разом студентів та викладачів академії і наповнила радісним настроєм спільнодії. Відкривав захід доктор технічних наук, професор, ректор Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Савицький Микола Васильович, який у своєму вітальному слові закликав молодь до широких горизонтів і в житті, і в навчанні.

На єдиному диханні відбулося свято пісні, танцю та поетичного декламування, де ідея любові до своєї рідної землі як основи активної життєвої позиції молодої людини була рушійною. Дніпро як справді сучасне європейське місто, унікальна світова цінність петриківського розпису, сила і наснага українського козацтва – такими були основні ідеї концерту. Цікавою розповіддю про історію та сьогодення петриківської школи майстрів художнього розпису прикрасила святкову активність Валентина Федорівна Панко.

У прикінцевому слові Євсєєва Галина Петрівна, завідувач кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності, доктор наук з державного управління, привітала як учасників концерту, його організаторів, так і всіх глядачів з успішним заходом, наголосивши на тому, що Україна справді засяяла як перлина Європи в серцях усіх, хто мав нагоду долучитися до урочистостей у цей день.

 

?>
вверх