12.03.2024

Удосконалюємо французьку разом з носіями мови

Протягом зимових канікул тричі на тиждень понад 50 викладачів і студентів ПДАБА відвідували добровільні й безоплатні інтенсивні курси французької мови, які проводив давній друг нашої академії, викладач-волонтер Федерації обмінів Франція-Україна (FEFU), архітектор Клод Ноель (м. Париж, Франція).

Розподілені на дві підгрупи відповідно до свого рівня володіння французькою мовою, слухачі курсів на кожному занятті вдосконалювали навички вимови й інтонації, вивчали граматику й засвоювали нову лексику, а також багато спілкувались на цікаві теми: подорожі, дозвілля, улюблені страви, обрана для навчання в академії спеціальність, професія своєї мрії, тощо.

Крім цього, учасники дізнались багато цікавого про Францію, познайомились з популярною у цій країні грою в «pétanque» (гра в шари), дізнались рецепт приготування «Hachis Parmentier» (картопляна запіканка з м’ясом всередині»), здійснили віртуальну подорож на острови Зеленого мису, що поблизу Африки, й познайомились з оригінальною музикою цього регіону.

Найцікавішими виявились останні заняття, які були присвячені різним видам французьких сирів, технологіям та особливостям їхнього приготування в різних регіонах Франції.

Інтенсивні курси завершились співбесідою з співпрезидентом  Федерації обмінів Франція-Україна (FEFU) Жаком Форжероном, під час якої 12 найкращих знавців французької мови були відібрані на лінгвістичні та професійні стажування влітку 2024 р.

З 4 березня в рамках співпраці ПДАБА с ФЕФЮ вперше розпочався цикл дистанційних семінарів з викладачем соціальних та економічних дисциплін, автором книги «Réussir ses études universitaires en France» Арманом Шанелем (м. Гренобль, Франція) на тему «Навчання у Франції. Особливості адаптації іноземних студентів у вишах Франції». Ці заняття триватимуть до кінця березня.

У квітні плануємо вже традиційний курс лекцій французькою мовою з архітектури та будівництва з Клодом Ноелем, на який вже з нетерпінням чекають студенти проєктних груп архітектурного та будівельного факультетів.

?>
вверх