29.01.2024

Участь у міжнародному науковому гранті “Економічно ефективні та відтворювані електрифіковані системи опалення та охолодження з використанням відновлювальних джерел енергії для покращення енергоефективності та реагування на попит – SEEDS”

ПДАБА приєдналася до виконання міжнародного наукового гранту за програмою Європейського Союзу Horizon 2020 «Економічно ефективні та відтворювані електрифіковані системи опалення та охолодження з використанням відновлювальних джерел енергії для покращення енергоефективності та реагування на попит – SEEDS».

Проєкт присвячено  посиленню електрифікації теплових систем у будівлях за допомогою інтегрованого підхіду, який використовує енергоефективне оновлення та інтелектуалізацію систем опалення, вентиляції та кондиціюнювання. Рішення SEEDS будуть спрямовані на зменшення потреби будівель у тепловій енергії та забезпечення гнучкості використання енергії для збільшення частки відновлювальних джерел енергії (зокрема, місцевого виробництва), тим самим економічно ефективним способом підвищуючи стабільність мереж та зменшуючи шкідливий вплив на навколишнє середовище.

Консорціум виконавців включає 26 університетів та промислових патрнерів з Данії, Бельгії, Греції, Франції, Угорщини, Італії, Словенії, України. Придніпровська державна академія будівництва та архітектури є єдиним представником із України у консорціумі.

Тривалість проєкту – 4 роки, сумарний бюджет – 12 084 731 євро.

17-18 січня 2024 року представники академії – проректор з наукової роботи Владислав Данішевський, завідувачка навчально-наукового центру міжнародної освіти та міжнародного співробітництва Юлія Дегтярьова, завідувач кафедр нарисної геометрії та графіки Артем Сопільняк взяли участь у стартовій зустрічі учасників проєкту, яка відбулася у змішаному форматі під головуванням координаторів – колег із Технічного університету Данії. На нараді обговорили правила і умови гранту, а також узгодили найближчі плани спільних досліджень.

?>
вверх