27.10.2021

Участь студентів в творчих конкурсах і виставках поза академією

Незважаючи на складну ситуацію що склалася в світі та в Україні через карантин, викликаного COVID -19, в 2021 році студенти 1 і 2 та 3 курсу змогли взяти участь в різних творчих заходах нашого міста.

У квітні в рамках Французької весни в Дніпрі, разом з Alliance française de Dnipro, музеєм Української живопису і навчально-науковим центром міжнародного співробітництва ПДАБА, була проведена виставка ВІЗУАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО. Виставка фотографій “СРСР” Фредеріка Шобена. Виставка присвячена архітектурі радянського модернізму, на ній були представлені роботи французького фотографа, і так само роботи студентів 1 курсу, груп 20-4п і 20-5п. Роботи студентів створені в рамках вивчення матеріалу предмета Архітектурної композиції, де після лекції-презентації розробленою Сандрикіною О.Л. та Стояновою Г.О., на прикладі архітектури міста Дніпро, треба було знайти цікаві приклади композиційних властивостей і правил та відобразити їх за допомогою фотографії.

 

У серпні студенти груп 20-4п та 20-5п брали участь в ініціативі від Генерального консульства Німеччини в Донецьку (Тимчасовий офіс Дніпро), де розробляли свої ескізи для нового оформлення двох пошкоджених фрагментів імітованої Берлінської стіни для виставки «Мистецтво ламає стіни». Урочиста подія відкриття відбулася в День Державного прапора України за участі Постійного заступника Генерального консула Німеччини, пана Петера Герра, та Начальника управління культури Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради, пана Євгена Хорошилова. На ній були відзначені Анастасія Суварян, Єлизавета Рябінчук й Олег Семенов (за роботу «За стіною»).

 

Студенти мали нагоду взяти участь у IV Міжнародному книжковому фестивалю Book Space, що пройшов 3-5 вересня у Дніпрі. Роботи учнів групи 19-4п, зроблені під час пленерної практики були оформлені разом з викладачами Чоронобровой Т.А. та Стояновой Г.О., в листівки присвячені місту Дніпро, та представлені на стенді дніпровського співтовариства ілюстраторів. За час проведення фестивалю їх змогли подивитись та отримати учасники та відвідувачі цього великого заходу, який за підрахунками організаторів, відвідали близько 25 тисяч осіб.

?>
вверх